Bestil: De første LIFE Forløb er nu klar

06.01.2020

I DAG ÅBNER VI FOR BESTILLING AF DE TO FØRSTE LIFE FORLØB – ENZYMJAGTEN OG WEGROW – TIL SKOLER I REGION MIDTJYLLAND, HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND. I LØBET AF SKOLEÅRET 2020/2021 FORVENTER VI AT KUNNE LEVERE TIL SKOLER I HELE LANDET.

Snart kan de første elever gå på jagt efter enzymer i naturen eller på opdagelse i mikroorganismer og sensorteknologi med de naturfaglige LIFE Forløb. Enzymjagten til elever i 6. klasse og WeGrow til elever i 8. klasse er nemlig færdigudviklede, og materialekasserne LIFE Kit tilbydes nu ganske gratis til skoler i Region Midtjylland, Sjælland og Hovedstaden til brug i undervisningen fra den 23. marts 2020.

”Vi er glade for, at vi nu er klar med de første færdigudviklede LIFE Forløb, og vi håber, at mange skoler har lyst til at bestille et LIFE Kit. Både Enzymjagten og WeGrow tilbyder elever og lærere en helt ny måde at arbejde undersøgelsesbaseret og virkelighedsnært med naturfagsforløb. Begge LIFE Forløb er udviklet af LIFEs læringskonsulenter og er blevet testet af elever og lærere gennem det seneste år. Nu skal de ud at leve på skolerne!” siger Christine Antorini, direktør hos LIFE.

Hvordan bestiller jeg?

Underviser du en 6. eller 8. klasse i en af de tre regioner, og vil du gerne bestille LIFE Kit til Enzymjagten eller WeGrow, er det nemt. Du skal bestille ét stk. LIFE Kit til én klasse. Bestilling og levering sker via Center for Undervisningsmidler, og det er gratis at anvende i undervisningen.

Bestil Enzymjagten

Bestil WeGrow

Her kan du vælge, hvornår du vil have materialekassen LIFE Kit leveret til skolen. Hvis der ikke er ledige LIFE Kit på de datoer, du kigger på, kan du bladre frem i kalenderen og finde ledige LIFE Kit senere på året. Ønsker du faglig sparring, tilbyder vi input og vejledning, lige fra du har bestilt et LIFE Kit, til din klasse har afsluttet sit LIFE Forløb.

Du har dit LIFE Kit i syv uger i alt, da du modtager det til forberedelse en uge inden forløbet begynder – Og efter forløbet har du en uge til at pakke det ned igen.

Hvad er et LIFE Forløb?

WeGrow og Enzymjagten er de første færdigudviklede LIFE Forløb.

Læs mere om LIFE Forløb

1

Alle LIFE Forløb er baseret på et solidt naturvidenskabeligt og naturfagsdidaktisk vidensgrundlag.

2

Undervisningsforløbene skal være med til at styrke interessen for naturvidenskab hos børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

3

Alle forløbene understøtter et eller flere af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, belyser aktuelle samfundsudfordringer og tager altid udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger.

Om LIFE Forløbene

I Enzymjagten arbejder elever fra 6. klasse som forskere og går på jagt efter enzymer i naturen og i laboratoriet. I undervisningsforløbet lærer de, hvordan enzymer kan erstatte miljøbelastende kemikalier  i industrien. Dette LIFE Forløb er udviklet i samarbejde med Novozymes, og LIFE Kit kan bestilles her.

I WeGrow lærer elever fra 8. klasse, hvordan mikroorganismer og sensorteknologi kan hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning. LIFE Forløbet er udviklet i samarbejde med Novozymes, Bayer og Bio-AG. LIFE Kit til WeGrow kan bestilles her.

LIFE Forløb er et sammenhængende undervisningsforløb, der understøtter den almindelige undervisning og Fælles Mål for de naturfaglige fag i grundskolen.

Et LIFE Kit er en materialekasse med udstyr og lærervejledning, som sammen med den digitale platform MY:LIFE indeholder alle de materialer, der skal bruges i en klasse under et LIFE Forløb. MY:LIFE går i luften den 9. marts, og på sigt kan eleverne også arbejde med de to første LIFE Forløb i det mobile laboratorium, LIFE Mobil Lab.

I løbet af skoleåret 2020/2021 forventer vi, at skoler i hele landet kan bestille LIFE Forløb.

BESTIL LIFE FORLØB

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Om Enzymjagten

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og bestil

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Om WeGrow

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og bestil

Nyheder og events

Det seneste med Life

Begejstrede elever: ”LIFE Mobil Lab gør det sjovere at lære”

LIFE besøgte den 9.-10. juni Skolen på Herredsåsen i Kalundborg med LIFE Mobil Lab. Her hjalp eleverne med at teste og kvalificere LIFE Forløb i det mobile laboratorium – og det var et hit!

Læs mere

Håndværkerne blev fejret ved rejsegilde på LIFE Campus

Byggeriet af det nye læringscenter LIFE Campus følger tidsplanen, og onsdag den 10. juni blev der afholdt rejsegilde på byggepladsen for håndværkere og entreprenører. Se hele arrangementet her.

Læs mere

Kick off: Læringsprojekt for lærlinge ved LIFE Campus skudt i gang

Nu rykker lærlinge for alvor ind i LIFE Campus med værktøj, sikkerhedsudstyr og skarpe hoveder.

Læs mere