Life top bg

LIFE Campus

I oktober 2021 åbner LIFE Campus, hvor klasser kan arbejde i avancerede laboratoriemiljøer med Enzymjagten, WeGrow og Turbovækst. LIFE Campus ligger i Lyngby, nord for København.

Se video om LIFE Campus

Besøg fra seks klasser dagligt

LIFE Campus bliver et tilbud til dig og din klasse, som kan give den eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Vi stiller laboratoriefaciliteter og dygtige undervisere fra LIFE til rådighed, når I kommer ud og besøger os. Op til seks klasser får dagligt mulighed for at arbejde eksperimentelt i LIFE Campus på måder som landets skoler og ungdomsuddannelser normalt ikke kan tilbyde.

LIFE Campus tilbyder et laboratoriemæssigt avanceret naturfagligt undervisningsmiljø, som dig og dine elever kan arbejde i, og som giver et indblik i undersøgelsesmetoder fra virksomheders eller universiteters forskningsmiljøer. De naturfaglige LIFE Forløb er omdrejningspunktet for det eksperimentelle arbejde, så eleverne kender til det faglige område inden ankomst. Hvis din klasse skal arbejde i LIFE Campus, kan du sende en forespørgsel via vores bookingsystem. Det eneste det kræver er, at vi har modtaget en bekræftelse af din booking på LIFE Kit fra CFU. Din klasse kan komme på besøg i laboratorierne op til 6 uger efter endt kitforløb. Labforløb i LIFE Campus Labs er tilgængelig for tre LIFE Forløb. Du booker og læser om de forskellige LIFE Forløb herunder.

Udover at være et undervisningssted, bliver LIFE Campus også centrum for LIFEs udviklingsarbejde og dermed et fysisk knudepunkt for samarbejdet med skoler, virksomheder, forskningsmiljøer og formidlere af naturvidenskab. Blandt andet som samlingspunkt for lærere og forskere, som arbejder med naturfags-didaktik.

Fakta om LIFE Campus

  • LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og bliver 4.000 m² stort.
  • Arkitekturen er inspireret af DNA-strenge, Fibonacci-strukturer og andre naturvidenskabelige og matematiske mønstre.
  • Facaden kendetegnes ved 96 massive egetræssøjler, hvoraf 12 af dem er formet som en vifte, der åbner bygningen for den besøgende.
  • LIFE Campus bliver nabo til bl.a. Danmarks Tekniske Universitet, Novozymes og Lyngby Gymnasium.
  • LIFE Campus åbner for skoleklasser til oktober 2021.

Book et LIFE Forløb

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og book

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og book

Turbovækst

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion.

Læs mere og book

Mikrosafari

Natur-teknologi 1. klasse 2. klasse

Nu kan du og dine elever hjælpe forskerne med at finde ud af, hvilke insekter og smådyr der lever i området omkring din skole. Velkommen til Mikrosafari!

Læs mere og skriv dig op

Kræftens Gåde

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse 9. klasse

Kræft er en kompleks sygdom. Der behov for at vi bliver klogere på mekanismerne bag kræft, og hvordan sygdommen egentlig opstår, udvikler og spreder sig. Det skal elever i 8. og 9. klasse undersøge ved hjælp af DNA - velkommen til Kræftens Gåde!

Læs mere og skriv dig op