Life top bg

LIFE Campus i Lyngby

I 2021 åbner det nye LIFE Campus i Lyngby med avancerede laboratoriemiljøer til elever og lærere.

LIFE Campus tilbyder et laboratoriemæssigt avanceret naturfagligt undervisningsmiljø, som eleverne kan arbejde i, og som giver et indblik i undersøgelsesmetoder fra virksomheders eller universiteters forskningsmiljøer.

De naturfaglige LIFE Forløb er omdrejningspunktet for det eksperimentelle arbejde, så eleverne kender til det faglige område inden ankomst. LIFE Campus forventes at stå klar i efteråret 2021 – og bliver nabo til virksomheden Novozymes nye Innovation Campus og Danmarks Tekniske Universitet. Der vil være tilknyttet et naturfagsdidaktisk udviklings- og undervisningsmiljø til skolernes brug af faciliteterne.

LIFE Campus bliver et centrum for LIFEs udviklingsarbejde og dermed et fysisk knudepunkt for samarbejdet med skoler, virksomheder, forskningsmiljøer og formidlere af naturvidenskab. Blandt andet som samlingspunkt for lærere og forskere, som arbejder med naturfags-didaktik.

Besøg fra seks klasser dagligt

Der bliver tale om en undervisningsfacilitet, hvor op til seks klasser dagligt kan arbejde eksperimentelt med læringspakkerne via faciliteter,  som landets skoler og ungdomsuddannelser normalt ikke kan tilbyde.

 

Tidslinje

 • 2019

  Byggeriet går i gang

 • 2021

  LIFE Campus er klar til indflytning

 • 2021

  De første skolebesøg - efteråret

 • 2022

  Skoleåret 2021/22 er bygningen i fuld drift for besøgende

Formålet med LIFE Campus i Lyngby er at skabe et laboratoriemæssigt avanceret STEM-undervisningsmiljø målrettet børn og unge, der kan anvendes i forbindelse med de naturfaglige LIFE Forløb. LIFE-teamet vil desuden flytte til LIFE Campus, når det åbner i 2021.

Selvstændig bygningsfond etableret

Der vil i kraft af LIFE-organisationens hjemsted i bygningen være tilknyttet et naturfagsdidaktisk udviklings – og undervisningsmiljø. Til at opføre og drifte LIFE Campus stiftes en almennyttig, erhvervsdrivende bygningsfond.

Bestil LIFE Forløb

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og bestil

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og bestil

Turbovækst

Kemi Fysik Biologiteknologi Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Hvordan kan katalyse hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? LIFE Forløbet er målrettet udskolingen i grundskolen og understøtter Fælles Mål for fysik/kemi, biologi og geografi.

Læs mere