Life top bg

LIFE Mobil Lab

I SKOLEÅRET 2020/2021 ER VI KLAR TIL AT RULLE UD TIL SKOLER MED ET FULDT UDSTYRET LABORATORIUM PÅ HJUL. LÆS MERE OM LIFE MOBIL LAB.

Hvad er LIFE Mobil Lab? Se kort video her. 

 

LIFE Mobil Lab er en specialbygget lastbil på 65 kvm

LIFE Mobil Lab er indrettet som et undervisningslaboratorium og rummer eksperimentelle faciliteter, der kan understøtte skolernes arbejde med vores naturfaglige undervisningsforløb. Eksempelvis kommer det første Mobil Lab – prototypen – til at rumme LAF-bænk, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter. Det rullende laboratorium er etableret i en specialbygget lastbil på 65 kvm bemandet med læringskonsulenter fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med klassens lærer.

LIFE Mobil Lab bliver et tilbud til skolerne, som kan give den praktisk/eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Vi vil bringe laboratoriefaciliteter, læringskonsulenterne og den eksperimentelle del af LIFE Forløbene direkte ud til skoler i hele landet.

Hvis du vil have besøg af et LIFE Mobil Lab, kan du lige nu sende en forespørgsel via vores bookingsystem. Du skal have booket et LIFE Forløb, for at få lov til at sende en forespørgsel på besøg af LIFE Mobil Lab. Ligeledes skal LIFE Forløbet være afsluttet, inden du kan få besøg af vores mobile laboratorium. Du kan lige nu vælge mellem tre forskellige LIFE Forløb. Du booker og læser mere om LIFE Forløb her.

Tidslinje

  • 2019

    Det første LIFE Mobil Lab kører rundt til testskoler

  • 2020/2021

    Skolerne kan bestille det første LIFE Mobil Lab i efteråret

  • 2023

    10 mobile laboratorier kører rundt til landets skoler

BOOK ET LIFE FORLØB

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og book

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og book

Turbovækst

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Hvordan kan katalyse hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? LIFE Forløbet er målrettet udskolingen i grundskolen og understøtter Fælles Mål for fysik/kemi, biologi og geografi.

Læs mere og book

Kræftens Gåde

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Hvorfor udvikler nogle celler sig til kræftceller? Hvordan kan man undgå, at det sker? Undersøg vejen fra strålingsskade til kræftcelle med udgangspunkt i en fiktiv atomulykke.

Læs mere