Life top bg

LIFE Mobil Lab

I efteråret 2019 ruller vi ud til test-skoler med et fuldt udstyret mobilt laboratorie. Læs mere om det første Mobil Lab fra LIFE.

De mobile laboratorier – LIFE Mobil Lab – bliver et tilbud til skolerne, som kan give den praktisk/eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Vi vil bringe laboratoriefaciliteter, læringskonsulenterne og den eksperimentelle del af læringspakkerne direkte ud til skoler i hele landet.

Mobillaboratoriet er indrettet som et egentligt undervisningslaboratorium og rummer eksperimentelle faciliteter, der kan understøtte skolernes arbejde med bestemte LIFE-undervisningsforløb (læringspakker). Eksempelvis kommer det første Mobil Lab – prototypen – til at rumme LAF-bænk, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

Med mobillaboratorierne får skoler og elever i hele landet gode muligheder for at understøtte det avancerede eksperimentelle arbejde via læringspakkerne fra LIFE.

Tidslinje

 • 2019

  Fuldt udstyret prototype vises frem på Folkemødet, Bornholm

 • 2019

  Det første Mobile Lab kører rundt til testskoler (efteråret)

 • 2020

  2 mobile laboratorier klar til landets skoler

 • 2023

  10 Mobile labs kører rundt til landets skoler

Det mobile laboratorie er en specialbygget lastbil på 65 kvm

Medio juni 2019 havde vi premiere på Folkemødet på Bornholm med det første Mobil Lab, som testes på nogle af landets skoler i 2019/20 med et fuldt udstyret laboratoriemiljø. Det rullende laboratorium er etableret i en specialbygget lastbil på 65 kvm bemandet med læringskonsulenter fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med klassens lærer.

Læs mere: 

 

Fra efteråret 2019 (test)

Læringspakker i LIFE Mobil Lab

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Hvordan kan man bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Læringspakken er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere om pakken

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi bidrage til bæredygtig produktion af fødevarer? Tværfagligt forløb om brug af mikrober i landbruget. Læringspakken er målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere om pakken

Red Dig Cell

Biologi 1. G 2. G

Hvordan kan stamceller bruges til at behandle og kurere kroniske sygdomme? Læringspakken er målrettet biologi C i STX - 1. eller 2.g. - og understøtter kernestof og de faglige mål for faget.

Læs mere om pakken

Turbovækst

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Hvordan kan vi dyrke mad til verden ved brug af katalyse og bæredygtig produktion? Læringspakken er målrettet 9. klasse i grundskolen i fysik/kemi, biologi og geografi - og understøtter Fælles Mål for fagene.

Læs mere om pakken