Life top bg

MY:LIFE

I januar 2020 kan skolerne anvende læringspakkerne fra LIFE via MY:LIFE, som er et digitalt undervisningsunivers med forløb, materialer, spil og virtuelle laboratorier.

Tidslinje

 • 2019

  MY:LIFE udvikles og testes

 • 2020

  Lancering med to komplette læringspakke-forløb

 • 2020

  Platformen indeholder 6 læringspakke-forløb fra LIFE

 • 2021

  Løbende udvikling af best practise læringsværktøjer til MY:LIFE

ELEVERNE KAN ARBEJDE SELVSTÆNDIGT MED OPGAVER OG EKSPERIMENTER

MY:LIFE er målrettet til undervisningsbrug med læreren som facilitator og eleverne som aktive deltagere i deres egen læringsproces. Eleverne vil samtidig selvstændigt som inspiration kunne arbejde med elementer fra læringspakkerne og bruge dem som grundlag for eksempelvis at eksperimentere videre med specifikke opgaver, inddrage aktuelle samfundsproblemstillinger, som STEM-universet taler ind i – både i skolen og hjemmefra.

De digitale funktionaliteter på platformen understøtter undervisningsdifferentiering i forløbene. Det vil sige forskellige faglige niveauer, som kan understøttes i forhold til både niveau, metoder og ekstraopgaver, hvor det fremmer indlæringen hos en mangfoldig elevgruppe. Ligeledes vil der være muligheder for støtte i form af blandt andet oplæsningsfunktion, ordforklaringer og læseguides.

DIALOG MED BRUGERNE

LIFE ønsker en løbende dialog og inddragelse af brugerne, som MY:LIFE understøtter og muliggør med indlagte feedbackfunktioner, som lærere og elever kan anvende til både ideer, forbedringer og kommentarer.

Fra jan 2020

Læringspakker på MY:LIFE

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Om pakken

Hvordan kan man bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Læringspakken er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere om pakken

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Om pakken

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi bidrage til bæredygtig produktion af fødevarer? Tværfagligt forløb om brug af mikrober i landbruget. Læringspakken er målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere om pakken

Turbovækst

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Om pakken

Hvordan kan vi dyrke mad til verden ved brug af katalyse og bæredygtig produktion? Læringspakken er målrettet 9. klasse i grundskolen i fysik/kemi, biologi og geografi - og understøtter Fælles Mål for fagene.

Læs mere om pakken

Red Dig Cell

Biologi 1. G 2. G

Om pakken

Hvordan kan stamceller bruges til at behandle og kurere kroniske sygdomme? Læringspakken er målrettet biologi C i STX - 1. eller 2.g. - og understøtter kernestof og de faglige mål for faget.

Læs mere om pakken