Big Bang Online 2021

24. Mar - 25. Mar 2021 Online

Big Bang Online 2021 er konferencen for dig som naturfagslærer, der gerne vil blive inspireret og få viden omkring den nyeste forskning og formidling inden for naturfagene.

I dette års online-udgave af Big Bang kan du møde undervisere fra LIFE Fonden, der blandt andet vil vise, hvordan du med vores undervisningsforløb kan arbejde sammen med dine elever om at finde løsninger på aktuelle samfundsudfordringer.

 

LIFE er vært for sporet om undersøgelsesbaseret undervisning

Vi er værter på spor 9, der rummer 13 spændende oplæg, der rammer bredt og henvender sig til alle lige fra grundskolerne til ungdomsuddannelserne. Dele af oplæggene foregår live direkte fra vores LIFE Mobil Lab, hvor oplægsholderne kan udføre eksperimenter og forsøg. Du kan blandt andet opleve:

  • Lærerens rolle i Mikroforsker for 0.-3. klasse:  Centrale erfaringer fra Mikroforsker 2020 præsenteres med særligt fokus på lærerens rolle og udfordringer i processen. Særligt om at finde en god balance mellem styring og frihed.
  • Det eksperimentelle fang:  Hvordan kan man bruge det eksperimentelle arbejde mere aktivt i undervisningen? I oplægget tages udgangspunkt i erfaringer fra arbejdet med at integrere en IBSE baseret tilgang i undervisningen gennem flere år.
  • Naturfag på hovedet:  Hvad sker der, når bøtten vendes på hovedet og eleverne får lov at bestemme retningen for deres undersøgelser. I dette oplæg præsenteres erfaringer fra udskolingsundervisning, hvor kreativitet og inspiration er det bedste resultat, og hvor mislykkedes forsøg giver anledning til debat og refleksion.

 

Messen

På Big Bang er der også en række messestande, og på LIFE Fondens messestand kan du få viden om de forskellige LIFE Forløb, der henvender sig til forskellige klassetrin i grundskolen. I skoleåret 2021/2022 udbyder vi fem LIFE Forløb, som du kan høre meget mere om på messestanden. Der er også mulighed for at indsigt i andre af vores initiativer, som ud over LIFE Forløb er: LIFE Campus i Lyngby, der åbner i 2021, LIFE Mobil Lab, vores mobile laboratorier, der kører rundt til skoler i hele landet og MY:LIFE, som er vores digitale læringsplatform.

Du kan tilmelde dig Big Bang lige her.

Billetten inkluderer to dage med faglig inspiration samt adgang til Big Bangs splinternye platform.

Vi håber, du har lyst til at møde os online!