LIFE Forløb til 9. klasse: Turbovækst er klar til bestilling

28.01.2020

LIFE Forløb Turbovækst er klar – Så hvis du underviser en 9. klasse i Region Midtjylland, Hovedstaden eller Sjælland, er det nu, du skal bestille! Fra august kan vi levere Turbovækst til skoler i hele landet.

Hvordan kan katalyse hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Det kan elever i 9. klasse i Region Midtjylland, Hovedstaden og Sjælland snart få lov at undersøge. LIFE har nemlig åbnet for bestilling af materialekasserne LIFE Kit til det fællesfaglige naturfagsforløb Turbovækst. Og bestiller du nu, kan du bruge forløbet i undervisningen fra den 15. maj 2020.

I løbet af det seneste år er Turbovækst blevet testet af lærere og elever på skoler landet over. Blandt andet på Amager Privatskole, der har brugt Turbovækst som et fællesfagligt naturfagsforløb i fysik/kemi, biologi og geografi.

”Den største styrke ved Turbovækst er, at eleverne laver undersøgelser, som er helt anderledes end dem, man ellers laver i folkeskolen – fordi der normalt ikke er midler til det. Eleverne har fået lov at gå i dybden med læringsspillet og undersøgelserne, og de virker til at have fået rigtig meget ud af forløbet. Jeg tror ikke, mange af dem vidste, hvad en katalysator var, og hvor vigtig den er for samfundet. Det ved de nu!” siger Kim Franck, som underviser i naturfag på Amager Privatskole.

LIFE Kit til Turbovækst

Bestilling og levering af LIFE Kit til Turbovækst sker via Center for Undervisningsmidler, og forløbet er gratis at bruge i undervisningen.

Et LIFE Kit er en materialekasse med udstyr og lærervejledning, som sammen med den digitale platform MY:LIFE indeholder alle de materialer, der skal bruges i en klasse i det enkelte LIFE Forløb.

Et LIFE Forløb er et sammenhængende undervisningsforløb, der understøtter den almindelige undervisning og Fælles Mål for de naturfaglige fag i grundskolen.

Bestil Turbovækst her

1

Underviser du en 9. klasse på en skole i en af de tre regioner, kan du nu bestille et LIFE Kit til Turbovækst her. Du skal bestille ét LIFE Kit til én klasse.

2

Vælg, hvornår du gerne vil have LIFE Kit leveret til skolen. Er der ikke er ledige LIFE Kit på de datoer, hvor du kigger? Bladr frem i kalenderen og find ledige LIFE Kit senere på året.

3

Du har dit LIFE Kit i syv uger i alt, og et forløb varer fem uger. Det giver dig tid til at lære materialerne at kende, ligesom du har tid til at pakke materialerne ned igen.

4

Ønsker du faglig sparring, tilbyder vi input og vejledning, lige fra du har bestilt et LIFE Kit, til din klasse har afsluttet sit LIFE Forløb.

Helt anderledes undersøgelser

Turbovækst er bygget op som et digitalt læringsspil, hvor eleverne bygger deres eget land op – fra et udviklingsland til et industrialiseret samfund. Eleverne veksler imellem opgaver i det digitale univers og undersøgelser i klasserummet. De lærer blandt andet om planters behov for næringsstoffer, og hvordan katalysatorer er med til at gøre produktion af kunstgødning mere bæredygtigt. Og de arbejder både med de positive og negative sider ved brug af kunstgødning.

”I Turbovækst lærer eleverne om de store udfordringer, verden står overfor med flere og flere mennesker, der skal brødfødes. Det er en aktuel problemstilling, som eleverne kan relatere til, og vi har udviklet nogle superspændende undersøgelser og spil, de skal prøve kræfter med. Så nu glæder vi os bare rigtig meget over, at Turbovækst er klar til at komme ud i klasserne!” udtaler Ditte Linde Thomsen, leder af udviklingsteamet hos LIFE.

LIFE Forløbet er skabt af udviklingskonsulenter hos LIFE i samarbejde med forskere fra virksomheden Haldor Topsøe og spiller sammen med FN’s Verdensmål.

Fra august i år kan Turbovækst leveres til skoler i hele landet. Vi åbner for bestillingen inden sommerferien. 

Udover Turbovækst er LIFE Forløbene Enzymjagten til 6. klasse og WeGrow til 8. klasse også færdigudviklet og klar til bestilling til skoler i Region Midtjylland, Sjælland og Hovedstaden frem til sommerferien og skoler i hele landet fra august.

Om LIFE Forløb

  • Sammenhængende undervisningsforløb, der understøtter den almindelige undervisning og Fælles Mål for de naturfaglige fag i grundskolen.
  • Baseret på et solidt naturvidenskabeligt og naturfagsdidaktisk vidensgrundlag.
  • Bygger på tværfaglig undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning.
  • Understøtter et eller flere af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, belyser aktuelle samfundsudfordringer og tager altid udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger.
  • Udviklet af LIFEs udviklingskonsulenter i samarbejde med forskere i virksomheder og på universiteter.
  • Udover LIFE Kit får klasserne adgang til den digitale læringsplatform MY:LIFE.
  • På sigt kan eleverne også arbejde med nogle LIFE Forløb i det mobile laboratorium LIFE Mobil Lab og i LIFE Campus i Lyngby.

 

BESTIL LIFE FORLØB

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Om Enzymjagten

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og bestil

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Om WeGrow

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og bestil

Nyheder og events

Det seneste med Life

Begejstrede elever: ”LIFE Mobil Lab gør det sjovere at lære”

LIFE besøgte den 9.-10. juni Skolen på Herredsåsen i Kalundborg med LIFE Mobil Lab. Her hjalp eleverne med at teste og kvalificere LIFE Forløb i det mobile laboratorium – og det var et hit!

Læs mere

Håndværkerne blev fejret ved rejsegilde på LIFE Campus

Byggeriet af det nye læringscenter LIFE Campus følger tidsplanen, og onsdag den 10. juni blev der afholdt rejsegilde på byggepladsen for håndværkere og entreprenører. Se hele arrangementet her.

Læs mere

Kick off: Læringsprojekt for lærlinge ved LIFE Campus skudt i gang

Nu rykker lærlinge for alvor ind i LIFE Campus med værktøj, sikkerhedsudstyr og skarpe hoveder.

Læs mere