LIFE Talk

En videopodcast om nysgerrighed og passion for naturfag - velkommen til!

Life - Neurons

NYESTE EPISODE:

Sebastian Klein

Naturformidler og ornitolog

Sebastian Klein er ikke blot tv-vært og naturformidler, han er også passioneret ornitolog og har altid sin trofaste væbner ved sin side – fuglekikkerten. Find ud af, hvorfor han altid medbringer sin kikkert, og hvad der vakte hans interesse for naturvidenskab. God fornøjelse!
IMG_1578

OM LIFE Talk

Vores direktør i LIFE, Christine Antorini, har altid været nysgerrig af natur. Allerede som barn fandt hun både natur og teknologi virkelig fascinerende. Men hun gik aldrig den naturfaglige vej, da hun skulle vælge uddannelse. Der var ikke noget i skolen, der holdt fast i hendes nysgerrighed og kunne motivere hende.

Heldigvis er der mange, som har haft en anden oplevelse. Christine har sat sig for at undersøge, hvad der har været drivkraften bag sine gæsters store passion for naturfag – og hvordan de har fastholdt nysgerrigheden gennem hele livet.

Velkommen til LIFE Talk!

Tidligere episoder

EPISODE 1:

Anja C. Andersen

Astrofysik og seniorforsker – Niels Bohr Institutet

I denne episode af LIFE Talk har Christine inviteret en hel særlig gæst med ind i det mobile laboratorium: Astrofysiker og seniorforsker Anja C. Andersen fra Niels Bohr Institutet i København. Anja har taget en hel særlig ting med i studiet, som for alvor vakte hendes interesse for naturvidenskab – se hvilken ting her i videoen. God fornøjelse!

EPISODE 2:

Troels Boldt Rømer

Lægestuderende og forsker – Københavns Universitet

Lægestuderende, forsker og formand for Ungdommens Røde Kors. Troels Boldt Rømer er en travl mand. Han havde heldigvis tid til at komme forbi vores LIFE Lab og tale med Christine om sin passion for naturvidenskab i denne episode af LIFE Talk. Hvad de talte om, kan du se i videoen, men vi kan godt afsløre, at der er en Buddha involveret! God fornøjelse!

EPISODE 3:

Anders Bjarklev

Rektor for DTU og professor i optoelektronik

I denne episode af LIFE Talk har Christine besøg af rektor for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Anders Bjarklev. Udover at være rektor er han også professor med speciale i optiske fibre og optoelektronik – eller på dansk: lysledere! Den ting, som Anders ville medbringe som genstand i denne episode, var for stor til at tage med – kan du gætte, hvad det er? Se med her! God fornøjelse!

EPISODE 4:

Maria Jarjis

YouTuber og Science-influencer

Maria Jarjis er YouTuber med over 60.000 følgere, hvor hun blandt andet formidler naturvidenskabelige emner til børn og unge – og så er hun Christines gæst i denne episode af LIFE Talk. Hør Maria fortælle, hvorfor hun valgte at starte en YouTube-kanal (WTF er det?), og hvorfor det blandt andet var naturvidenskaben, der blev omdrejningspunktet. God fornøjelse!

EPISODE 5:

Peter Lund Madsen

Hjerneekspert

I denne episode af LIFE Talk har Christine besøg af en vaskeægte hjerneekspert – nemlig Peter Lund Madsen. Hør hvorfor Peter mener, at en hjulbenet mand med brækkede arme har så stor betydning for vores forståelse af verden og ikke mindst naturvidenskaben. God fornøjelse!