BEGEJSTREDE ELEVER: ”LIFE MOBIL LAB GØR DET SJOVERE AT LÆRE”

Verdens befolkning vokser og vokser, men der bliver ikke mere landbrugsareal til at dyrke fødevarer på. Så hvordan skaffer vi mad nok til alle på en bæredygtig måde? Det undersøger forskere i avancerede laboratorier rundt om i verden – og det samme gjorde elever fra Skolen på Herredsåsen, da de fik besøg af LIFE for at hjælpe med at teste undervisningsforløbene WeGrow og Turbovækst.

Eleverne gik engageret til arbejdet med at afprøve og kvalificere undervisningen i det nye og topavancerede rullende laboratorium LIFE Mobil Lab, som vakte stor begejstring.

”Det er sejt med et mobilt laboratorium, og det gør det sjovere at lære noget, når man kan eksperimentere og får mulighed for at skabe noget. Det er ikke så ensrettet – der er flere valgmuligheder, og man kan improvisere sig frem. Det er også fedt, at man er aktivt inddraget i undervisningen, og at det kræves noget af én, for så investerer man mere i det,” fortæller 15-årige Bukari Mohamed, der går i 9. Y.

I WeGrow skal elever undersøge, hvordan naturlige mikroorganismer og sensorteknologi kan bruges til at give planter bedre vækstbetingelser, mens eleverne i Turbovækst skal arbejde med katalyse som metode til at fremstille bæredygtig kunstgødning.

”Det er fedt og meget lærerigt – og bæredygtighed er et vigtigt emne. Ligesom med klimaforandringerne, så skal der gøres noget ved det, og det kan ikke udsættes. Det handler om vores generation,” lyder det fra klassekammeraten Freja Krøll på 16 år.

”MOBILT LABORATORIUM ER FLØDESKUMMET PÅ LAGKAGEN”

Blandt underviserne i Kalundborg var det også en særlig dag, da det mobile laboratorium rullede ind på skolen. Det giver nemlig både lærere og elever nye muligheder for at arbejde med naturfag.

”Det er altid en gave at få engagerede undervisere på besøg. Når man har arbejdet med LIFE Forløb i klassen, er det ligesom flødeskummet på lagkagen at få besøg af det mobile laboratorium. Det giver mulighed for at eksperimentere med nye forsøg, som eleverne ikke har prøvet før, og eleverne er super ærlige og gode til at give respons,” siger Kirsten Noe, der er lærer og naturfagsvejleder på Skolen på Herredsåsen i Kalundborg.

Når undervisningen i LIFE Mobil Lab er færdigudviklet, kan det mobile laboratorium bookes til at besøge en skole som afslutning på et undervisningsforløb fra LIFE. Forud for besøget skal klassen arbejde med et LIFE Kit, der er materialekasser med de fysiske undervisningsmateriale, og platformen MY:LIFE, hvor der er digitale undervisningsmidler og lærervejledning. Alt fra LIFE stilles gratis til rådighed til skoler.

LIFE forventer at åbne for booking af LIFE Mobil Lab til efteråret med besøg på sjællandske skoler fra januar 2021.

RELATEREDE ARTIKLER

2. november 2021
5. oktober 2021
1. oktober 2021