’BLAFRENDE’ EGETRÆER ANKOMMET TIL LIFE CAMPUS

96 egestammer på 40×40 cm., en højde på op til ni meter og en vægt på knap to tons. Det er ikke helt almindelige træbjælker, der skal udgøre fronten på det nye læringscenter LIFE Campus.

Arkitekturen på det nye læringscenter LIFE Campus er kendetegnet ved sine massive egetræssøjler på facaden. Det gælder særligt ved indgangen, hvor 12 af de massive egetræssøjler er designet, så de åbner bygningen for den besøgende som et slør eller klæde, der blafrer blidt i vinden.

De ’blafrende’ egetræsstammer er netop ankommet fra Tyskland, og håndværkerne er i fuld gang med at forarbejde træet og montere de enorme søjler på bygningen.

Vi har arbejdet en hel del med egetræ før, men dette er helt særligt, fordi dimensionerne på træet er så voldsomme. Jeg tror ikke, der er noget lignende andre steder i verden. Vi er helt oppe at køre over det her,” lyder det fra tømrer Marko Krogsgaard fra Krogsgaard & Co., der blandt andet har stået for tømrerarbejdet på Nomas nye restaurant.

NATUR OG TEKNOLOGI SMELTER SAMMEN

Designet af LIFE Campus tager udgangspunkt i STEM-fagene (science, teknologi, engineering og matematik), og facaden er inspireret af DNA-strenge, Fibonacci-strukturer og andre matematiske mønstre. Samtidig understøtter arkitekturen et ønske om at integrere bygningen og naturen.

"I LIFE ønsker vi, at flere børn og unge får lyst til at fordybe sig i naturfagene og uddanne sig inden for området. Centrum for det hele bliver LIFE Campus, der er designet, så natur og teknologi smelter sammen. Her kan skoleklasser udforske naturvidenskaben både indendørs i topavancerede laboratoriemiljøer og udendørs i det fantastiske naturområde, der omgiver læringscentret,” siger Christine Antorini, direktør i LIFE.

Der arbejdes på, hvordan naturområdet omkring bygningen bedst muligt kan bruges som et ’udelæringsrum’ med engagerende kunst, udelaboratorier og shelters. Udeområderne skal både bruges til undervisning og vil stå åbent for alle, der har lyst til at bruge dem.

LIFE Campus forventer at åbne for skoleklasser i efteråret 2021. I løbet af foråret 2021 flytter LIFEs medarbejdere fra deres nuværende kontor i Hellerup til LIFE Campus.

Læs mere om LIFE Campus her og følg ’LIFE Læringscentret’ på Facebook og Instagram.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Kenneth Lykke Rønholt, kommunikationskonsulent, LIFE
Telefon: 2091 8612; e-mail: klr@life.dk

RELATEREDE ARTIKLER

18. oktober 2021
11. oktober 2021
24. september 2021