ELEVER FRA SØNDERBORG ARBEJDEDE I MOBILT LABORATORIUM

Til dette års Naturvidenskabsfestival fik flere skoler i Sønderborg besøg af vores mobile laboratorium. De allerførste elever til at få besøg var 6. klasserne fra Dybbøl-Skolen. Sammen med vores undervisere arbejdede de videre med undervisningsforløbet Enzymjagten.

Naturfagskoordinatoren fra Sønderborg Kommune, Michael Stender, havde arrangeret, at cirka 150 elever fra Sønderborgs 6. klasser skulle arbejde med undervisningsforløbet til Naturvidenskabsfestivalen.

”Det var helt vildt, da LIFE Mobil Lab besøgte skolerne til Naturvidenskabsfestivalen. Med LIFE Forløb kan vi give eleverne moderne naturfagsundervisning af høj kvalitet. Forløbene og det mobile laboratorium har wow-effekt, og jeg har fået positive tilbagemeldinger fra elever, lærere og skoleledere. Alt i alt en glædelig dag,” sagde Michael Stender.

Forud for besøget havde eleverne været ude i naturen og finde svampesporer, som de undersøgte i laboratoriets mikroskoper og lærte at skelne mellem forskellige svampe og deres strukturer. Eleverne eksperimenterede med at fjerne forskellige pletter fra tøj med vaskemiddel – med og uden enzymer. De lærte også, hvordan forskellige variabler såsom temperatur, mængde og vasketid påvirker vaskemidlets effektivitet, da de eksperimenterede med at fjerne pletter fra tøj.

Undervisningsforløbet Enzymjagten er udviklet i samarbejde med Novozymes og refererer til FN’s Verdensmål #12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Du kan læse mere om Enzymjagten og booke forløbet til din skole her.

OM LIFE MOBILE LABORATORIER

 • LIFE Mobil Lab er 65kvm store lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier. Laboratorierne er bemandede med undervisere fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med læreren.

 • LIFE Mobile Labs rummer blandt andet LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

 • LIFE Fonden råder pt. over to mobile laboratorier og forventer at råde over yderligere tre.

OM LIFE FORLØB

 • LIFE Forløb er naturfaglige undervisningsforløb til grundskolen.

 • I et LIFE Forløb arbejder eleverne eksperimenterede med en virkelighedsnært problemstilling, der understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

 • Alle LIFE Forløb er udviklet sammen med virksomheder eller forskningsinstitutioner.

 • Der findes i dag tre LIFE Forløb, som skoler i hele landet kan booke og anvende:

  • Enzymjagten, 6. klasse, natur/teknik, FN’s Verdensmål #12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”, udviklet i samarbejde med Novozymes

  • WeGrow, 8. klasse, biologi, fysik/kemi, geografi, FN’s Verdensmål #2, ”Stop sult”, udviklet i samarbejde med Novozymes

  • Turbovækst, 9. klasse, biologi, fysik/kemi, geografi, FN’s Verdensmål #2, ”Stop sult” og #12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”, udviklet i samarbejde med Haldor Topsøe

 • LIFE Forløb er gratis at anvende for skoler, da de uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.

RELATEREDE ARTIKLER

2. november 2021
11. oktober 2021
11. oktober 2021