LIFE FONDEN ER FLYTTET IND I DET NYE CAMPUS

LIFE Campus skal være et nyt nationalt fyrtårn inden for STEM (Science, Teknologi, Engineering og Matematik). Det er visionen for det nye læringscenter, som vi netop er flyttet ind i. I begyndelsen af juni blev der taget et par store skridt på vejen mod at realisere visionen. Her flyttede vi ind i det 4.000 m2 store campus i Lyngby.

”Det er et helt ekstraordinært sted. Der er fortsat indretningsarbejde, der skal på plads, men rammerne er enestående. Vi glæder os meget til, at vi efter sommer kan tage imod op til 15 klasser om ugen i vores avancerede elev-laboratorier, og vi kan invitere til arrangementer i auditoriet Kolossalen og de smukke grønne udearealer,” siger adm. direktør Christine Antorini.

PERFEKTE RAMMER FOR UDVIKLING OG UNDERVISNING

Byggeriet af LIFE Campus har været i gang i halvandet år, siden Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani og Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen tog de første spadestik i november 2019. Bygningen er kendetegnet ved de 96 massive egetræssøjler på facaden. 12 af søjlerne hænger over hovedindgangen og giver et svævende udtryk. Inde i bygningen er de tre etager næsten klar til at modtage elever og gæster.

I stueetagen findes tre undervisningslaboratorier, hvor elever fra september bliver undervist i de naturfaglige undervisningsforløb, og der findes yderligere to udviklingslaboratorier, hvor LIFE udvikler og tester øvelser til nye undervisningsforløb. På 1. sal er der kontor- og udviklingsfaciliteter, og i kælderetagen vil der fra 2022 blive etableret et fysiologisk innovationslaboratorium til undervisning af elever fra primært ungdomsuddannelserne.

”Vi har nu fået helt særlige rammer til at kunne udvikle virkelighedsnære undervisningsforløb, som skolernes naturfagslærere og ungdomsuddannelsernes naturfaglige undervisere kan anvende gratis. Eleverne får en helt unik mulighed for at arbejde undersøgende med naturfaglige problemstillinger i laboratorier med avanceret udstyr. Det håber vi mange lærere vil benytte sig af”, fortæller Christine Antorini.

LIFE Campus er beliggende på Biologiens Vej 5 i Lyngby, nord for København. Bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført under bygherre-rådgivning fra Rambøll Danmark. Der åbnes for undervisning af klasser i laboratorierne i september 2021.

Læs mere om LIFE Campus her.

RELATEREDE ARTIKLER

18. oktober 2021
11. oktober 2021
24. september 2021