MISSIONEN ER IKKE OVERSTÅET ENDNU!

I Plastmissionen, for 7. klasser i fagene fysik/kemi, geografi og biologi, træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Gennem et videoopkald fra virksomhedens direktør bliver de sat på en udfordrende mission: De skal finde ud af, hvordan virksomhedens produktion kan blive mere bæredygtig. For at komme nærmere svaret må eleverne i gang med en grundig undersøgelse af plast for at blive klogere på, hvad plast egentlig er for et materiale, hvordan det er opbygget, og hvordan det produceres.


Ovenstående er beskrivelsen af Plastmissionen, som tusindvis af elever allerede har arbejdet med i klasselokalerne rundt om i landet. I dag udkommer så forløbets overbygning, Plastmissionen Lab, der kan bookes fra nu af. De første elever kan arbejde med forløbet fra 2. oktober 2023.


HVAD INDEHOLDER PLASTMISSIONEN LAB? 

I Plastmissionen Lab skal eleverne undersøge, hvilke udfordringer der er, når man genanvender husholdningssorteret plastaffald – eksempelvis hvis plastaffaldet skal blive til nye plastprodukter. For at identificere udfordringerne, skal eleverne blandt andet undersøge de delprocesser, et stykke plastaffald skal igennem, for at blive til et nyt plastprodukt. Plastmissionen Lab har en varighed på fem timer, inkl. pause. I løbet af de fem timer skal eleverne blandt andet undersøge sammensmeltning af forskellige plasttyper, sortere affald med en plastscanner og sågar støbe deres egne plastprodukter. Alt sammen med et fokus på genanvendelse. Eleverne bliver undervist af LIFEs egne undervisere med hjælp fra klassens lærer. Selve undervisningen foregår udelukkende i vores LIFE Labs
HVAD ER LIFE LABS? 

LIFE Labs er den samlede betegnelse for vores laboratorier – både de regionale og mobile. Lige nu tæller LIFE Labs fire mobile laboratorier, der kører rundt i alle landets regioner og så LIFE Campus i Lyngby. Til januar kan de første elever også blive undervist i LIFE Lab Syddanmark, vores nye regionale laboratorium placeret i Odense. Du kan læse meget mere om de forskellige LIFE Labs (og dem, der er på vej) lige her.

SÅDAN BOOKER DU

Når du booker Plastmissionen, vil du blive præsenteret for muligheden for at booke et efterfølgende besøg i et af vores LIFE Labs. Afhængig af din skoles placering i landet, vil dig og din klasse enten blive tilbudt et besøg i LIFE Mobil Lab eller i et regionalt lab. Der må dog maksimalt gå 8 uger fra I er færdige med Plastmissionen, til I skal arbejde med Plastmissionen Lab. De første elever kan arbejde med labforløbet fra d. 2. oktober.

Læs mere om og book Plastmissionen og Plastmissionen Lab her: