NYSGERRIGE HTX-ELEVER UDFORSKER LIFE CAMPUS-BYGGERIET

.

HVORDAN ER EGETRÆSSØJLERNE FASTGJORT?

For et par uger siden tikkede en e-mail ind i vores indbakke fra Kalle Jordan fra H.C. Ørsted Gymnasiet, der ligger tæt ved LIFE Campus. Han havde følgende at spørge om:

Hej! Vi er en gruppe elever på H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, der har et skoleprojekt om lige netop jeres byggeri. Vi har igennem vores forløb undret os over, hvordan egetræssøjlerne ved indgangen bliver fastgjort. Først havde vi tanker om, at søjlen gik igennem glasfacaden og ned i jorden inde i bygningen. Men efter nærmere beskuelse på jeres billede, kan vi se, at det ikke er tilfældet. Så vores spørgsmål er: Hvordan er egetræssøjlerne fastgjort på bygningens facade ved indgangen? Tak på forhånd for jeres hjælp! Mvh. Kalle og på vegne af resten af gruppen.

Egentlig var elevernes projekt at lave et element til vores udelæringsrum omkring LIFE Campus – men en dag kiggede Kalle og resten af gruppen på billederne af byggeriet, og kunne ikke forstå, hvordan egetræssøjlerne kunne svæve over jorden.

I stedet for at komme med et langt og teknisk svar på deres spørgsmål, valgte vi at invitere dem ud for selv at undersøge de blafrende søjler på nærmeste hold.

Kalle, August, Frederik, Christoffer og Alexander fra H.C. Ørsted Gymnasiet troppede spændte og nysgerrige op på byggepladsen fredag eftermiddag og fik den helt store rundvisning på det kommende LIFE Campus – ledsaget af Christian Østerby Knudsen, der er projektdirektør for byggeriet.

”Vi er stolte over, at byggeriet appellerer til gymnasieelever fra HTX her i Lyngby, og at de viser interesse for LIFE Campus,” siger Christian Østerby Knudsen.

Eleverne fik selvfølgelig også at vide, hvordan de store egetræssøjler bliver monteret på byggeriets front.

Søjlerne monteres via et specielt wire-system, der tillader, at de kan få den specielle bøjning ved indgangen. Her skal 12 af de massive egetræssøjler placeres, så de åbner bygningen for den besøgende som et slør eller klæde, der blafrer i vinden. På billederne nedenunder kan du se, hvordan søjlerne med en højde på op til 9 meter og en vægt på knap 2 tons hver bliver monteret.

LIFE Campus forventer at åbne for skoleklasser i efteråret 2021.

Læs mere om LIFE Campus her og følg os på Facebook og Instagram.

.
.
.
.
.
.
.

RELATEREDE ARTIKLER

.
18. oktober 2021
.
11. oktober 2021
.
24. september 2021