NYT PARTNERSKAB MED VORDINGBORG KOMMUNE

.

Vi har netop skrevet under på en flerårig partnerskabsaftale med Vordingborg Kommune, som betyder, at vi sammen skal arbejde målrettet på at styrke naturfagsundervisningen i kommunen.

”Partnerskabet med LIFE Fonden passer perfekt ind i vores ambitioner om at styrke vores børn og unges naturfaglige almendannelse og gøre dem klar til at erobre verden. Vi ønsker at skabe læringsmiljøer, hvor eleverne får lyst til at fordybe sig i naturvidenskab og teknologi, og hvor de kan se sammenhængen mellem fagene og den verden, de lever i. Med samarbejdet løfter vi naturfagsundervisningen, så den bliver endnu mere virkelighedsnær og engagerende, og vi tager et vigtigt skridt i vores arbejde med at sikre kvalitet og sammenhæng i naturfagsundervisningen på tværs af klassetrin,” siger Else-Marie Langballe Sørensen.

Partnerskabsaftalen indebærer et tæt samarbejde mellem Vordingborg Kommune, skolerne og os. Kommunen og skolerne sikrer, at eleverne møder vores undervisningsforløb på flere klassetrin i løbet af deres skoletid, så de bliver en naturlig del af skolegangen, og at der bliver afsat tid og ressourcer til arbejde systematisk og kvalificeret med forløbene.

Alle kommunens folkeskoler får adgang til vores undervisningsforløb, og vi tilbyder vejledning til skolerne og mulighed for at deltage i workshops og faglige arrangementer med henblik på at styrke undervisningen, gøre den mere undersøgelsesbaseret og skabe en rød tråd i naturfagsundervisningen fra indskoling til udskoling.

Tæt samarbejde om at indfri fælles naturfagsambitioner

Alle Vordingborg Kommunes folkeskoler deltager i partnerskabsaftalen, som blev underskrevet den 25. september på Gåsetårnskolen af 1. viceborgmester og formand for Børne- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune, Else-Marie Langballe Sørensen og LIFE Fondens adm. direktør Stefan Hermann. Underskriften blev sat foran LIFE Mobil Lab, hvor elever fra 6. klasse blev undervist i forløbet Enzymjagten af de to LIFE undervisere Aff Hjarnø og Rune Rønne.

”Vordingborg Kommune har en stærk naturfagsstrategi og høje ambitioner på naturfagsområdet. De ambitioner deler vi, og vi glæder os til at arbejde tæt sammen om at indfri dem og styrke elevernes teknologiske og naturvidenskabelige almendannelse og interesse,” siger Stefan Hermann og forsætter:

Med aftalen vil vi fremme, at naturfagsundervisningen bliver relevant og meningsfuld for eleverne, og at de får en følelse af, at de mestrer det, de arbejder med. Vi håber at kunne bidrage til en varig styrkelse ved at hjælpe skolerne med at bruge vores forløb, så vi både løfter undervisningen og elevernes motivation for naturfag”.

Partnerskabet med Vordingborg Kommune er vores 13. kommunepartnerskab. Vores øvrige partnerskabskommuner er spredt udover hele landet og indebær bl.a. Lemvig, Sønderborg, Aalborg og Helsingør.

Vi er desuden i fuld gang med at etablere vores fjerde regionale undervisningslaboratorium, LIFE Lab Sjælland, i netop Vordingborg. Laboratoriet åbner for undervisning af klasser i januar 2025.

.
.

VORES PARTNERSKABER OG SAMARBEJDER

I LIFE Fonden arbejder vi tæt sammen med kommuner og uddannelsesinstitutioner for at fremme STEM-agendaen gennem undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning.
Partnerskabet med Vordingborg Kommune er vores 13. kommunepartnerskab. Vores øvrige partnerskabskommuner er spredt over hele landet og indebær bl.a. Lemvig, Sønderborg, Aalborg og Helsingør.

.
.

FAKTA OM PARTNERSKABSAFTALEN MED VORDINGBORG KOMMUNE

• Flerårig aftale, som blev indgået den 25. september 2024.

• Skal styrke naturvidenskabelig og teknologisk almendannelse blandt skoleelever i Vordingborg Kommune gennem undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning.

• Vi leverer undervisningsforløb, workshops og faglige arrangementer til skoler i Vordingborg Kommune.

• Vordingborg Kommune sikrer, at kommunens folkeskoler deltager aktivt i forløbene og bidrager med ressourcer, tid og faciliteter.

• Alle skoler i Vordingborg Kommune deltager frivilligt og anvender LIFE Forløb for at styrke elevernes naturfaglige læring.