BOOK ET BESØG NU: LIFE LAB SJÆLLAND ÅBNER TIL JANUAR

.

Skal dine elever eksperimentere med naturvidenskab og teknologi i vores nye højteknologiske undervisningslaboratorium LIFE Lab Sjælland? Så kan du booke et besøg nu.

Byggeriet er i fuld gang ved Professionshøjskolen Absalons campus i Vordingborg – og fra begyndelsen af januar 2025 bliver håndværkere erstattet af skoleelever, som skal prøve kræfter med vores LIFE Forløb.

"Vi glæder os til at give eleverne en masse spændende oplevelser i det nye laboratorium, hvor de skal arbejde praktisk med at finde løsninger på aktuelle samfundsudfordringer. Vores mission er at styrke børn og unges interesse for naturvidenskab og teknologi, og den ambition deler Vordingborg Kommune og Professionshøjskolen Absalon, som vi er enormt glade for at samarbejde med," siger Stefan Hermann, adm. direktør i LIFE Fonden.

Sådan booker du

Skoleklasser kan fra januar 2025 arbejde med fire forskellige LIFE Forløb i LIFE Lab Sjælland:

Du kan som naturfagslærer booke et besøg i det regionale laboratorium nu, når du samtidig booker et af de fire forløb. Gå ind på dit ønskede forløb, og klik derefter på den lyseblå book-knap.

Inden et besøg i LIFE Lab Sjælland er det et krav, at klassen har gennemført ét af de fire forløb med et LIFE Kit på skolen. Undervisningen i laboratoriet varer fem timer og varetages af LIFE Fondens undervisere i samarbejde med dig som naturfagslærer.

Book og læs mere om alle LIFE Forløb her.

Til glæde for skoleelever og lærerstuderende

Omkring 3.500 skoleelever – svarende til 160 klasser – kommer hvert år til at kunne besøge LIFE Lab Sjælland, som etableres i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon. Studerende og undervisere på Absalons læreruddannelse får også glæde af faciliteterne i deres undervisning.

"De højteknologiske laboratoriefaciliteter giver nogle rigtigt spændende muligheder for vores undervisere og studerende. Vi glæder os til at folde mulighederne ud, når laboratoriet åbner, ligesom vi glæder os til at byde en masse nysgerrige skoleelever fra hele området velkommen," siger Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon.

.

LIFE LAB SJÆLLAND

LIFE Lab Sjælland er LIFE Fondens regionale undervisningslaboratorium i Vordingborg. I laboratoriet er der mulighed for at arbejde praktisk og eksperimentelt med de samme metoder og højteknologisk udstyr som forskere i internationale virksomheder. Undervisningen foregår sammen med undervisere fra LIFE Fonden.

Om LIFE Lab Sjælland

Et topmoderne undervisningslaboratorium, hvor omkring 3.500 elever fra Sjælland og Lolland-Falster hvert år kommer til at arbejde praktisk og eksperimenterende med naturvidenskab og teknologi som en del af LIFE Fondens undervisningsforløb.

Første spadestik til LIFE Lab Sjælland blev taget i november 2023, og laboratoriet er klar til undervisning af de første elever i januar 2025.

Bygningen bliver 261 m2 stor og udstyres med laboratorieudstyr, som ikke normalt er til rådighed på skoler. Der vil også være multirum til samling, frokost og pauser samt personalerum og toiletter.

Studerende på Absalons naturfagslæreruddannelse får også glæde af laboratoriet i deres undervisning.

LIFE Lab Sjælland er ét blandt flere regionale undervisningslaboratorier, som LIFE Fonden etablerer rundt om i landet. Der er allerede laboratorier i Kgs. Lyngby og Odense. Til oktober åbner LIFE Lab Nordjylland i Aalborg og LIFE Lab Midtjylland i Aarhus.