NYT SAMARBEJDE: LIFE SÆTTER TURBO PÅ NEXT-ELEVERS NATURVIDENSKABELIGE KOMPETENCER

.

Hvordan kan vi dyrke mad til verdens befolkning ved brug af katalyse og bæredygtig produktion? Det får elever på NEXT Uddannelse København lov til at eksperimentere med fra næste år. LIFE og NEXT har nemlig skrevet under på en aftale om at indføre LIFE Forløbet Turbovækst for skolens 10. klasser på Science-linjen.

”Vi er meget glade for, at vi har indgået et samarbejde med NEXT Uddannelse København om at styrke børn og unges interesse i naturfag og teknologi. Det er spændende, at NEXT gerne vil samarbejde om at udvikle 10. klasse og styrke elevernes interesse i deres science-klasse,” siger Christine Antorini, direktør hos LIFE."

Samarbejdsaftalen blev underskrevet tirsdag den 26. november på NEXT Vibenshus Gymnasium på Østerbro.

 

VIL SKABE STØRRE INTERESSE FOR NATURVIDENSKAB

LIFE og NEXT Uddannelse København deler ønsket om, at flere børn og unge får øget interesse, motivation og dannelse inden for naturvidenskabens betydning og anvendelse. Ole Heinager, adm. direktør på NEXT, er begejstret for det kommende samarbejde.

”På NEXT har vi et knivskarpt fokus på bæredygtighed, og det er godt, at eleverne med undervisningsforløbet fra LIFE kommer til at beskæftige sig med virkelige og globale problemstillinger, som understøtter FNs Verdensmål. Samtidig arbejder eleverne med STEM-fagene på en anderledes måde, som vi håber på, vil være med til at skabe en større interesse for at tage en naturvidenskabelig uddannelse,” udtaler han."

SÅDAN BRUGER AMAGER PRIVATSKOLE TURBOVÆKST

“Den største styrke ved Turbovækst er, at der er forsøg, som er anderledes, end dem man normalt laver i folkeskolen – fordi man ikke altid har midlerne til det.”

Kim Franck har sammen med 9. klasse-eleverne på Amager Privatskole arbejdet med Turbovækst som et tværfagligt projektforløb i fysik/kemi, biologi og geografi.

TURBOVÆKST

Undervisningsformen på LIFE Forløbet Turbovækst er en helt anden end den traditionelle. Gennem undervisningsmaterialet inviteres eleverne til at arbejde med virkelighedsnære problemstillinger med STEM-fagene (Science, Teknologi, Engineering, Matematik). Undervisningsforløbet er udviklet ud fra aktuelle samfundsudfordringer i samarbejde med forskningsmiljøer i virksomheder og på universiteter.

Turbovækst er bygget op om et digitalt læringsspil, hvor eleverne skal opbygge deres eget land. Gennem digitale elementer og klasserums-baserede undersøgelser lærer eleverne, hvordan katalysatorer og engineering kan hjælpe til at sætte turbo til produktionen af fødevarer. Turbovækst er skabt i samarbejde med virksomheden Haldor Topsøe. Forløbet er målrettet 9. klasse i grundskolen i fysik/kemi og spiller sammen med FN´s Verdensmål.

Efter planen kommer skoler/undervisere fra Midtjylland, Sjælland og hovedstaden til at kunne bestille materialekasserne LIFE Kit til Turbovækst i løbet af januar – til brug fra april 2020.

Underviser du en 9. klasse, så tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om, hvornår du kan bestille et LIFE Kit til Turbovækst.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet lige her.

 

FAKTA OM NEXT UDDANNELSE KØBENHAVN

  • En af landets største erhvervs- og gymnasieskoler fordelt på 12 adresser i Storkøbenhavn.

  • Tilbyder 45 erhvervsuddannelser inden for hhv. Industri, Byggeri og Business. Samt alle fire gymnasieretninger, htx, hhx, stx og hf.

  • Udbyder 5 retninger inden for 10. klasse – herunder 10. klasse Science – hvor der arbejdes systematisk med at udvikle STEM-kompetencer (Science, Technology, Engineering og Mathematics) hos eleverne.

RELATEREDE ARTIKLER

.
11. oktober 2021
.
11. oktober 2021
.
5. oktober 2021