NYT SAMARBEJDE MED “VERDENS BEDSTE ROBOTBY”

.

Odense Kommunes indsats for at blive verdens bedste robotby for børn og unge får helt nye muligheder gennem det nye samarbejde. Fremover vil kommunens skoler få prioriteret adgang til vores undervisningsforløb og laboratoriefaciliteter samt til faglige arrangementer og netværk.

Formålet med samarbejdet er at fremme børn og unges interesse for naturvidenskab, teknologi og digitalisering. Vi har en fælles ambition om at højne niveauet af naturvidenskabelige almendannelse blandt børn og unge og skabe en øget interesse og motivation for at fordybe sig i naturvidenskaben og dens anvendelse. På længere sigt håber vi, at det fører til et stærkere rekrutteringsgrundlag og en stigning i søgningen til STEM-retninger på ungdomsuddannelser.


”Jeg er glad for, at Odenses børn får endnu en mulighed for at lege og lære med robotter og teknologi. I Verdens bedste robotby i børnehøjde er målet, at børnene behersker teknologien. De skal have mulighederne for at eksperimentere, udvikle og bruge teknologiens løsninger og måske endda en dag give svarene på samfundets udfordringer, når det kommer til sundhedsvæsenet, den nære velfærd, klima, transport og affald. Det glæder mig at kunne lave et partnerskab omkring dette med LIFE Fonden og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole,” fortæller Susanne Crawley Larsen, rådkvinde (R) for Børn & Unge i Odense Kommune.

Samarbejdet blev indledt denne uge, hvor vi besøger Ejerslykkeskolen, Tingkærskolen og Vestre Skole i Odense Kommune med LIFE Mobil Lab.

ELEVER VILDE MED EKSPERIMENTERENDE UNDERVISNING

På Ejerslykkeskolen var der stor begejstring i det mobile laboratorium. Her arbejdede eleverne fra 8.klasse med undervisningsforløbet WeGrow, hvor de med hjælp af sensorteknologi og mikrobiologi havde fået som opgave at udvikle løsninger på et af verdens mest pressende problemer – sult.

Eleverne fra Ejerlykkeskolen var dog ikke de eneste, der fik lov til at opleve LIFE Mobil Lab indefra. Vores direktør Christine Antorini gav alle samarbejdspartnerne en rundvisning indenfor i det mobile laboratorium, hvor der blev talt om alt fra indretning til det topmoderne laboratorieudstyr, lastbilen er udstyret med.


.
.
.
.
.
.

Odense Kommunes skoler kan i dette skoleår arbejde med de tre LIFE Forløb: Enzymjagten (6. klasse), WeGrow (8. klasse) og Turbovækst (9. klasse). Vi er ved at udvikle fem andre forløb, og ambitionen er at have udgivet i alt 30 LIFE Forløb til daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser inden 2030.

NYT REGIONALT UNDERVISNINGSLABORATORIUM

Udover samarbejdet på kommunalt plan, har vi ligeledes annonceret etableringen af vores første regionale undervisningslaboratorium i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.

Det nye laboratorium får navnet LIFE Lab Syddanmark og alle skoleklasser i Region Syddanmark kan arbejde med LIFE Forløb i de helt nye faciliteter. Samtidig skal LIFE Lab Syddanmark bidrage til at styrke naturfagsundervisningen på lærer- og pædagoguddannelsen på UCL.

Du kan læse meget mere om samarbejdet her.

RELATEREDE ARTIKLER

.
11. oktober 2021
.
11. oktober 2021
.
5. oktober 2021