VIL DU MED PÅ EN MISSION?
Nu kan du komme med på en mission i en god sags tjeneste. Vi har nemlig udgivet vores helt nye undervisningsforløb Plastmissionen til 7. klasse i fagene fysik/kemi, biologi og geografi. I det nye undervisningsforløb sætter vi fokus på plastproduktion og bæredygtighed. Læs mere om forløbet og hvordan du booker lige her.
BÆREDYGTIG PLASTPRODUKTION
Kig omkring dig. Hvor mange ting kan du få øje på, som er lavet af plast? Det er sikkert mange, men huskede du at tælle skosåler, t-shirts og din mobiltelefon med? Mennesker anvender dagligt produkter af plast overalt på jorden, fordi plast har mange gode egenskaber. Men plast produceres i store mængder og kan være svært at nedbryde, hvilket kan være til stor belastning for miljøet og klimaet.
Ovenstående er samfundsudfordringen, der ligger til grund for det nye undervisningsforløb Plastmissionen til 7. klasse i fysik/kemi, biologi og geografi, der kan bookes lige her. I Plastmissionen skal elever arbejde med mere bæredygtig plastproduktion, hvor de træder ind i rollen som plastproducenter i den fiktive mobilcovervirksomhed CoverIt. Gennem et videoopkald fra virksomhedens direktør bliver eleverne sat på en udfordrende mission: De skal finde ud af, hvordan virksomhedens produktion kan blive mere bæredygtig. Gennem egne undersøgelser og ved brug af plastgenstande fra industrien, stresstests, dilemmakort, animationsfilm og digitale værktøjer kortlægger eleverne deres mobilcovers livscyklus og kommer med alternative løsninger til en mere bæredygtig produktion.
VARIGHED, FAG OG SAMARBEJDE
Plastmissionen er et tværfagligt forløb, der strækker sig over fire uger fordelt på 24 lektioner i fagene fysik/kemi, biologi og geografi. Vælger du at fordele de 24 lektioner på mindre end fire uger, skal du være opmærksom på, at nogle af aktiviteterne består af flere dele, hvor det kræves, at der går en uge mellem delene for at eleverne kan få de bedste resultater.
Plastmissionen er udviklet i samarbejde med LEGO Koncernen, der både har bidraget med faglig sparring om kvalitetssikring af plast og givet et indblik i metoder fra LEGO Koncernens egen kvalitetssikring og materialeudvikling. Derudover vil LEGO Koncernen levere de plastemner, som indgår i selve undervisningsforløbet, hvor eleverne skal lave deres egen kvalitetssikring af plast. Hvis du vil vide mere om samarbejdet med LEGO Koncernen, kan du med fordel læse denne artikel. Desuden har vi samarbejdet med Plastindustrien og DTU, der har bidraget med faglig sparring og viden.
MY:LIFE OG LIFE KIT
Efter du har booket Plastmissionen her på LIFE.dk, vil du få leveret et LIFE Kit direkte til din skole. I LIFE Kittet er der materialer til brug i undervisningen. Sideløbende skal du og din klasse benytte vores digitale platform MY:LIFE, der indeholder digitale undervisningsmaterialer og lærervejledninger til forløbet. For at komme i gang med MY:LIFE skal din skole godkende en databehandleraftale med LIFE Fonden og acceptere vores vilkår for bevillinger. Dette får du mere at vide om, når du booker forløbet.
NATURFAGLIGE KOMPETENCER OG VERDENSMÅL
I Plastmissionen arbejder eleverne med alle fire naturfaglige kompetencer: undersøgelseskompetencen, modelleringskompetencen, perspektiveringskompetencen og kommunikationskompetencen. Forløbet har særlig vægt på undersøgelseskompetencen og perspektiveringskompetencen. Alle LIFE Forløb tager udgangspunkt i mindst ét af FN’s 17 verdensmål. I Plastmissionen tages der udgangspunkt i FN's verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion.
SÅDAN BOOKER DU
Du kan booke Plastmissionen helt gratis her på LIFE.dk. På forløbssiden klikker du blot på “Book Plastmissionen”, og herefter bliver du taget videre til bookingsystemet. Hvis du ikke har booket noget hos os før, skal du oprette en profil. Hvis du vil have en guide til at booke vores LIFE Forløb, skal du blot klikke her.