TIL AUGUST GÅR DET LØS: LIFE ÅBNER FOR LEVERING TIL SKOLER I HELE LANDET

Snart kan skoleelever i hele landet gå på svampejagt, diskutere bæredygtighedsudfordringer og lave spændende vækstforsøg med de naturfaglige LIFE Forløb. En ny aftale mellem LIFE og Center for Undervisningsmidler (CFU) betyder, at alle landets skoler fra august i år kan få leveret materialekasserne LIFE Kit, der sammen med den digitale platform MY:LIFE indeholder alle materialer i et LIFE Forløb.

”Vi er virkelig glade for, at vi allerede fra august kan levere LIFE Forløb til skoler i hele landet. Det er kun få uger siden, at vi åbnede for bestilling til de første CFU-regioner, og interessen for at arbejde med vores naturfaglige undervisningsforløb har været overvældende. Derfor har vi allerede nu besluttet, at vi er klar til at levere LIFE Forløb til skoler i hele landet efter sommerferien,” siger Christine Antorini, direktør for LIFE."

Siden begyndelsen af januar har skoler i Region Hovedstaden, Sjælland og Midtjylland kunne bestille LIFE Kit til Enzymjagten (6. klasse) og WeGrow (8. klasse) med levering fra slutningen af marts. Og mange har allerede været inde at bestille.

”Vi kan se, at der er stor interesse for vores undersøgelsesbaserede og anvendelsesorienterede LIFE Forløb. De fleste har bestilt LIFE Kit til levering i det igangværende skoleår, men vi oplever også, at flere skoler har bestilt til levering i næste skoleår, så der er god tid til årsplanlægning,” siger Christine Antorini."

KONKRETE OG RELEVANTE PROBLEMSTILLINGER

Sammen med den digitale platform MY:LIFE indeholder et LIFE Kit alle materialer, der skal bruges i et LIFE Forløb. Alle LIFE Forløb tager udgangspunkt i en aktuel samfundsudfordring, der understøtter et eller flere af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. 

Alle LIFE Forløb er udviklet af LIFEs udviklingskonsulenter og er blevet testet grundigt af elever og lærere, inden de kan bestilles. Blandt andet har elever i 8. klasse på Lynge Skole prøvet kræfter med WeGrow – et tværfagligt forløb i fysik/kemi, biologi og geografi.

”WeGrow er knyttet tydeligt op på en konkret og relevant problemstilling, som eleverne kan relatere til, hvilket virkelig har motiveret dem. De har bogstavelig talt haft hænderne nede i mulden, lavet vækstforsøg, spillet sjove læringsspil og holdt øje med planterne ved hjælp af sensoren. Og eleverne har selv givet udtryk for, at forløbet har givet dem et højere fagligt udbytte, end den normale undervisning, hvilket også er mit klare indtryk,” udtaler Sune Boye Riis, underviser på Lynge Skole under LIFE Forløbet."

BESTILLING OG LEVERING

Bestilling og levering sker via Center for Undervisningsmidler, og forløbet er gratis at bruge i undervisningen. Et LIFE Forløb er et sammenhængende undervisningsforløb, der understøtter den almindelige undervisning og Fælles Mål for de naturfaglige fag i grundskolen. Et LIFE Kit er en materialekasse med udstyr og lærervejledning, som sammen med den digitale platform MY:LIFE indeholder alle de materialer, der skal bruges i en klasse i det enkelte LIFE Forløb. Ud over Enzymjagten (6. klasse) og WeGrow (8. klasse) er LIFE Forløbet Turbovækst (9. klasse) klar til bestilling i de tre CFU-regioner, mens bestilling til skoler i hele landet åbner sidst på foråret.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked, når vi åbner for bestilling af LIFE Forløb i hele landet.

RELATEREDE ARTIKLER

11. oktober 2021
11. oktober 2021
5. oktober 2021