VI KICKSTARTER NATURVIDENSKABSFESTIVALEN

.

Vilde eksperimenter, lærerige oplevelser og spændende opfindelser. Hvert år deltager over 150.000 elever i Naturvidenskabsfestivalen, hvor naturvidenskaben udforskes og fejres på landets skoler i hele uge 39.

I år er ingen undtagelse, og i dag kickstartes festivalen, når vi ruller LIFE Mobil Lab ind i skolegården på Trongårdsskolen i Lyngby. Her arbejder eleverne eksperimenterende med undervisningsforløbene WeGrow og Enzymjagten, der bygger på forskning i virksomheder og handler om at stoppe sult ved hjælp af mikroorganismer og erstatte miljøskadelige kemikalier med enzymer fra naturen.

”Naturvidenskabsfestival er en fantastisk ramme for at skabe naturvidenskabelige oplevelser og undervisningsmuligheder, hvor børn og unge selv er med til at udforske vigtige samfundsproblemer ved hjælp af naturfagene. Det vil vi i LIFE meget gerne vil bakke op om, og derfor deltager vi med prototypen på det første mobile laboratorium, hvor elever kan arbejde med science og teknologi i laboratoriefaciliteter, som de normalt ikke har til rådighed på deres skole. Det mobile laboratorium er på højde med de laboratorier, som forskere i virksomheders udviklingsafdelinger arbejder i,” fortæller Christine Antorini, direktør i LIFE.

Naturvidenskabsfestivalen arrangeres af det nationale naturfagscenter Astra, og der vil være spændende science-oplevelser på både skoler, ungdomsuddannelser, biblioteker, museer, naturskoler og virksomheder.

HØJTEKNOLOGISK LABORATORIUM PÅ HJUL

For første gang deltager vi med med LIFE Mobil Lab, der er et fuldt udstyret laboratorium. Vi tilbyder naturfaglige undervisningsforløb, hvor eleverne arbejder undersøgende med samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål. Alle forløb er case-baserede og udviklet sammen med virksomheder og forskere for at gøre dem så virkelighedsnære som muligt.

”Vi er glade for at få besøg af underviserne fra LIFE og det helt nye mobile laboratorium. Det giver eleverne mulighed for at arbejde i laboratoriefaciliteter, som vi ikke selv har på skolen – og så håber vi også, at dette i endnu højere grad kan være med til at styrke elevernes interesse for naturfag. Det er et fantastisk tilbud til eleverne, at de kan blive undervist i det flotte mobile laboratorium, der vækker stor opsigt og mange nysgerrige blikke, når det står midt i skolegården,” siger Mette Schmidt Olsen, afdelingsleder på Trongårdsskolen.

LIFE er ved at udvikle fem laboratorielastbiler, som kan besøge skoler i hele Danmark. Desuden er vi i gang med at bygge læringscentret LIFE Campus, der bliver nabo til bl.a. Trongårdsskolen og DTU – Danmarks Tekniske Universitet. LIFE Campus forventes at åbne for skoleklasser i efteråret 2021. Alt fra LIFE stilles gratis til rådighed for skolerne.

Se alle stemningsbillederne fra dagen og husk at følge med på vores profiler på FacebookLinkedIn og Instagram.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RELATEREDE ARTIKLER

.
2. november 2021
.
11. oktober 2021
.
11. oktober 2021