VORES ENE MOBIL LAB FLYTTER TIL REGION SYDDANMARK

Fra februar kommer de nye LIFE-undervisere med base i Odense til at besøge byer og skoler i hele region Syddanmark, når vores ene Mobil Lab dagligt kører afsted på de fynske og sønderjyske veje for at være klar til undervisning i det 65 kvm2 mobile laboratorium.  


”Vi er meget glade for, at vi nu er klar til at udvide regionalt, så skoler i Region Syddanmark også kan få glæde af vores laboratorieforløb. I år har vi udviklet et logistiksystem, som vi har testet i et pilotprojekt med begge vores Mobil Labs i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Systemet har bestået sin prøve, og vi er derfor klar til at dedikere det ene Mobil Lab til at besøge skoler i Region Syddanmark”, fortæller adm. direktør Christine Antorini fra LIFE Fonden og tilføjer:

”Vi vil også etablere et regionalt LIFE Lab i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. LIFE Lab Syddanmark blive bygget i Odense, og vi forventer, at det står klar til at modtage elever fra slutningen af 2022”.

FLERE MOBIL LABS PÅ VEJ 

LIFE Fondens ambition er at styrke den naturvidenskabelige dannelse og motivation hos børn og unge i hele landet. I dag kan skoler i hele landet booke og anvende kitforløbet i vores fire undervisningsforløb, Enzymjagten (6. klasse), WeGrow (8. klasse), Turbovækst (9. klasse) og Kræftens Gåde (8.-9. klasse). I løbet af de kommende år vil skoler i de øvrige regioner også kunne forlænge undervisningen i et LIFE Forløb med et laboratoriebesøg. 

”Vores ønske er, at naturfagslærere på skoler i hele Danmark kan forlænge undervisningen i et LIFE Forløb med et laboratoriebesøg. Vi vil derfor producere flere Mobil Labs, ligesom vi vil etablere regionale LIFE Labs rundt om i landet. Vores forventning er, at vi efter sommerferien 2022 kan begynde at kigge mod det nordjyske som næste region”, siger Christine Antorini.

MULIGHED FOR LABFORLØB

Når naturfagslærere booker et LIFE Forløb, har I mulighed for at forlænge undervisningen med de naturfaglige LIFE Forløb med et laboratoriebesøg. Det gælder pt for Enzymjagten (6. klasse), WeGrow (8. klasse) og Turbovælst (9. klasse). Undervisningen i labforløbet til Enzymjagten og WeGrow varer fem timer, mens der undervises tre timer i labforløbet til Turbovækst. Undervisningen i alle tre labforløb varetages af LIFE-undervisere i samarbejde med klassens lærer.  

For god ordens skyld vil vi nævne, at der er et begrænset antal labforløb, som bookes efter først-til-mølle princippet.  

HVORDAN BOOKER JEG ET LIFE FORLØB?


Hvis det er første gang, du booker et LIFE Forløb, skal du først finde det ønskede forløb. Du finder en oversigt over vores undervisningsforløb her.

Når du har fundet det ønskede undervisningsforløb, klikker du på den lyseblå “book”-knap. Herfra bliver du guidet videre i bookingprocessen. Ved booking af et LIFE Forløb bliver du bedt om at oprette din egen personlige profil her på LIFE.dk. Det er via denne profil, at du kan få et overblik over dine bookinger af både LIFE Kit og LIFE Mobil Lab.

OM LIFE MOBIL LAB

  • LIFE Mobil Lab er 65kvm store lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier. Laboratorierne er bemandede med undervisere fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med læreren.

  • LIFE Mobile Labs rummer blandt andet LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

  • LIFE Fonden råder pt. over to mobile laboratorier og forventer at producere yderligere tre.

RELATEREDE ARTIKLER

5. oktober 2021
1. oktober 2021
29. april 2021