Undervisningsforløb

LIFE Forløb er gratis at anvende, da de uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden. Alle LIFE Forløb anvender den undersøgelsesbaserede metode og belyser aktuelle samfundsudfordringer.

Life - Cells

Sådan booker og anvender du et LIFE Forløb i din klasse

Alle LIFE Forløb indeholder et kitforløb, hvor klassen i et LIFE Kit modtager materialer til at gennemføre forløbets øvelser. Vi leverer og afhenter LIFE Kittet på din skole. I alle LIFE Forløb anvender klassen den digitale platform MY:LIFE. Her findes øvelser, videoer og vejledning til forberedelse inden brug af forløbet i klassen.

Nogle LIFE Forløb har en overbygning med et labforløb, hvor klassen arbejder i et af LIFEs laboratorier. Aktiviteterne findes på MY:LIFE, og undervisningen ledes af undervisere fra LIFE sammen med klassens lærer.

Alle forløb er gratis, da de uddeles som en bevilling fra LIFE Fonden. Du booker et LIFE Forløb ved at klikke “Book nu” under det forløb, som du ønsker. Du finder oversigten over forløb her:

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og book

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og book

Turbovækst

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion.

Læs mere og book

Kræftens Gåde

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse 9. klasse

Kræft er den hyppigste dødsårsag i Danmark. I “Kræftens Gåde” skal eleverne undersøge, hvordan kræft opstår, og hvordan vi kan forebygge sygdommen.

Læs mere og book

Mikrosafari

Natur-teknologi 1. klasse 2. klasse

Udgives i december 2021

Nu kan du og dine elever hjælpe forskerne med at finde ud af, hvilke insekter og smådyr der lever i området omkring din skole. Velkommen til Mikrosafari!

Læs mere og skriv dig op
EZ_20-11-18_LIFE-Enzymjagten-Stenlille-skole_0146

Om LIFE Forløb

Alle LIFE Forløb er udviklet med udgangspunkt i aktuelle samfundsudfordringer og understøtter et eller flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Forløbene bygger på tværfaglig undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning og er udviklet i tæt samarbejde med skoler, virksomheder og forskningsmiljøer.

De enkelte LIFE Forløb er et supplement til den almindelige undervisning, og alle undervisningsforløbene lever op til relevante Fælles Mål i grundskolen og faglige mål på ungdomsuddannelserne.