Undervisningsforløb

Undervisningsforløbene - LIFE Forløb - er kernen i LIFE. Forløbene udvikles med fokus på autentiske problemstillinger, som optager eleverne, og er knyttet til løsningen af store samfundsmæssige udfordringer.

Life - Cells

Sådan fungerer vores forløb

Et LIFE Forløb består altid som minimum af et LIFE Kit, der er materialekasser med fysiske undervisningsmidler, som du booker gennem CFU, og platformen MY:LIFE med digitale undervisningsmidler og lærervejledning.

Når du har fundet dit ønskede LIFE Forløb, skal du blot trykke på “Book”. Herefter modtager du en e-mail, hvor vi guider dig igennem booking af LIFE Kit, og hvordan du tilgår MY:LIFE.

De første LIFE Forløb kan bookes nu. Du finder dem lige herunder: 

Enzymjagten

Natur/teknologi 6. klasse

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Gå på jagt i naturen efter enzymer sammen med dine elever. Forløbet er målrettet mellemtrinnet i grundskolen og understøtter Fælles Mål for natur/teknologi.

Læs mere og book

WeGrow

Biologi Fysik/kemi Geografi 8. klasse

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Tværfagligt forløb målrettet udskolingen i biologi, fysik/kemi og geografi.

Læs mere og book

Turbovækst

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Hvordan kan katalyse hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? LIFE Forløbet er målrettet udskolingen i grundskolen og understøtter Fælles Mål for fysik/kemi, biologi og geografi.

Læs mere og book

Kræftens Gåde

Biologi Fysik/kemi Geografi 9. klasse

Hvorfor udvikler nogle celler sig til kræftceller? Hvordan kan man undgå, at det sker? Undersøg vejen fra strålingsskade til kræftcelle med udgangspunkt i en fiktiv atomulykke.

Læs mere
EZ_20-11-18_LIFE-Enzymjagten-Stenlille-skole_0146

Om LIFE Forløb

Alle LIFE Forløb er udviklet med udgangspunkt i aktuelle samfundsudfordringer og understøtter et eller flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Forløbene bygger på tværfaglig undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning og er udviklet i tæt samarbejde med skoler, virksomheder og forskningsmiljøer.

De enkelte LIFE Forløb er et supplement til den almindelig undervisning, og alle undervisningsforløbene lever op til relevante Fælles Mål i grundskolen og faglige mål på ungdomsuddannelserne.