FIGHT THE BITE

Mere end 1 milliard mennesker på verdensplan er påvirket af en række forsømte tropesygdomme - slangebidsforgiftning er en af disse sygdomme. I Fight the Bite skal eleverne finde ud af, hvordan de kan designe en test til tidlig identifikation af slanger for at sikre hurtig og bedre behandling af slangebid i lande, hvor lægehjælp er begrænset.

  • Gratis forløb målrettet STX og HTX i faget Biologi B
  • Kan bookes fra juni og tages i brug i slutningen af 2023
  • Forløbet består af engangsmaterialer og løber over 3 moduler á 90 min.

Hvad er et LIFE Forløb?

Et LIFE Forløb er et undervisningsforløb. I Fight the Bite sender vi engangsmaterialer ud til din skole. Du bruger disse materialer i sammenspil med vores digitale platform MY:LIFE

Hvad er et LIFE Forløb?

Hvilke fag og klasser?

Fight the Bite er målrettet elever på STX og HTX i faget Biologi B. Forløbet kan dog også anvendes til fagene Biologi A og Biotek A.

Hvilke fag og klasser?

Hvor mange moduler?

Fight the Bite har en varighed på tre moduler á 90 min. varighed, der indeholder en blanding af praktiske eksperimenter i laboratorie og teoretiske øvelser. 

Hvor mange moduler?

Hvilket verdensmål?

Fight the Bite tager afsæt i FN's verdensmål nr. 3: 'Sundhed og trivsel'.

Hvilket verdensmål?

Samarbejdspartnere

Fight the Bite er udviklet i samarbejde med VenomAid Diagnostics og DTU Bioengineering.

Samarbejdspartnere

Hvem kan booke Fight the Bite?

Forløbet er målrettet elever på STX og HTX i hele landet. I kan booke Fight the Bite og få forløbet leveret direkte til jeres skole. Forløbet kan bookes fra juni og tages i brug i slutningen af 2023.

Hvem kan booke Fight the Bite?

KORT OM FIGHT THE BITE

Mere end 1 milliard mennesker på verdensplan er påvirket af en række forsømte tropesygdomme. Gennem årtier er indsatsen mod sygdommene blevet nedprioriteret, hvilket har resulteret i begrænsede behandlingsmuligheder for verdens fattigste. 

Slangebidsforgiftning er en af disse forsømte tropesygdomme. Det rammer særligt mennesker i fattige landdistrikter i lav- og mellemindkomstlande, hvor sundhedssystemerne er svage og de medicinske ressourcer sparsomme. 

Korrekt og hurtig diagnosticering er essentiel for at kunne give den rette modgift mod slangebid. Diagnostiske immunologiske test kan være en del af løsningen, men det kræver, at de designes til lokale forhold. Lyder forløbet som noget for dig og din klasse? Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få besked, så snart I kan booke.

PROBLEMSTILLING

Eleverne skal tage stilling til følgende problemstilling i forløbet: Hvordan kan vi designe en test til tidlig identifikation af slanger for at sikre hurtig og bedre behandling i lande, hvor lægehjælp er begrænset?

FORELØBIG MODULOVERSIGT