.

SOLSTRØM

Robotstøvsugere, el-løbehjul og smartphones. Vi er omringet af genstande, der bruger strøm – og det er svært at forestille sig en hverdag uden. I Solstrøm skal eleverne undersøge, hvad der bruger elektricitet i deres hverdag og bygge simple elektriske kredsløb. Eleverne kommer i forløbet også til at undersøge, hvordan de kan bruge en solcelle i en lampe, og hvornår en solcelle virker bedst.

  • Målrettet natur/teknologi for 3. klasse
  • Undersøgelsesbaseret elevarbejde
  • Forløbets varighed er 8 lektioner
  • Fokus på elektriske kredsløb
.

Hvad er et LIFE Forløb?

Et LIFE Forløb er et undervisningsforløb. I Solstrøm får du leveret et LIFE Kit med materialer, der skal bruges i sammenspil med vores digitale undervisningsplatform.

Hvad er et LIFE Forløb?

Hvilket fag?

Solstrøm er målrettet læringsmålene for faget natur/teknologi i 3. klasse.

 

Hvilket fag?

Hvor mange lektioner?

Forløbet varighed er 8 lektioner fordelt på 4 dobbeltlektioner.

Hvor mange lektioner?

Praktisk arbejde

Forløbet har fokus på elevernes egne undersøgelser. Eleverne vil arbejde med prøv-dig-frem metoder og undersøgelser, der har fokus på variabelkontrol.

Praktisk arbejde

Samarbejdspartner

Solstrøm er udviklet i samarbejde med Centre for Advanced Photovoltaics and Thin-film Energy Devices (CAPE) ved Syddansk Universitet.

Samarbejdspartner

Didaktik

Forløbet er opbygget omkring en undersøgelsesbaseret tilgang. Eleverne skal selv undersøge og nå frem til erkendelser inden for emnet elektricitet.

Didaktik

KORT OM SOLSTRØM

I Danmark står vi over for en grøn omstilling, der blandt andet indebærer, at vi bliver endnu bedre til at bruge elektricitet til flere formål i samfundet. Derfor stiger vores behov for at producere mere elektricitet på en bæredygtig måde. Dette vil udfordre vores nuværende produktion og kræve udvikling og implementering af nye teknologier. Heldigvis kan bæredygtig elektricitet produceres på mange måder, og solceller er blot én af flere teknologier til at opnå dette.

I Solstrøm skal eleverne undersøge, hvad der bruger elektricitet i deres hverdag og bygge simple kredsløb. Eleverne kommer i forløbet også til at undersøge, hvordan de kan bruge en solcelle i en lampe, og hvornår en solcelle virker bedst.

Book Solstrøm nu med levering fra midten af august. De digitale materialer på vores undervisningsplatform er klar fra juni af.

VÆRD AT VIDE

FORLØBSOVERSIGT

.

Samarbejde med Syddansk Universitet og CAPE

I udviklingen af Solstrøm arbejdede vi tæt sammen Professor Morten Madsen og hans kolleger fra Centre for Advanced Photovoltaics and Energy (CAPE) ved Syddansk Universitet. I CAPE arbejder de med forskning og udvikling indenfor nye typer af organiske og hybride tyndfilm-solceller med særligt henblik på effektivisering og forbedring.

.
.

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED SOLSTRØM

Solstrøm er gratis. Forløbet består af et LIFE Kit med materialer til at gennemføre forløbets øvelser. LIFE Kittet booker du her på siden, og vi leverer og afhenter kittet på din skole. Du kan booke levering af LIFE Kit fra midten af august.

I Solstrøm anvendes vores digitale undervisningsplatform i samspil med materialerne i LIFE Kittet. Du modtager en e-mail med link til platformen ved booking. På undervisningsplatformen finder du øvelser, videoer og vejledning til din forberedelse. Det digitale materiale er tilgængeligt fra juni af.