KORT OM TASTEMASTER
Du skal slukke tørsten i vand, spise mindre kød og flere grøntsager og bælgfrugter. Sådan lyder de officielle kostråd, der gik fra 10 til 7 konkrete anbefalinger i 2021. Kostrådene skal ikke længere kun tage udgangspunkt i din sundhed men også have fokus på vores klima. Selvom kostrådene er lette at forstå, kan de være svære at følge for rigtig mange unge. Kan vi gøre noget ved det?
I TasteMaster til 10. klasser skal eleverne undersøge, hvordan de ved hjælp af madens fysisk-kemiske egenskaber samt gastrofysikkens metoder, kan skabe lyst til at efterleve kostrådene. Eleverne skal arbejde praktisk og eksperimenterende med deres sanser som måleredskab, og underbygge dem med målinger af pH, sukkerindhold samt kemisk analyse af stivelses- og proteinindhold.
VARIGHED, FAG OG SAMARBEJDE
TasteMaster strækker sig over 8-12 lektioner eller cirka 4-6 uger afhængig af dit ugentlige timeantal. Forløbet tager afsæt i Fællesfaglige Mål for fysik/kemi til 10. klasser og er udviklet i samarbejde med forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD).