WEGROW

Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, og det bliver et problem at producere mad nok til alle i år 2050, hvis vi ikke finder på nye løsninger. Det er svært at finde mere landbrugsareal at dyrke afgrøder på, men måske kan vi dyrke dem på en smartere måde? I WeGrow skal du og din klasse undersøge en bæredygtig metode med naturlige mikroorganismer.

  • Gratis levering på skoler i hele landet
  • Aktiviteter målrettet læringsmål for 8. klasse
  • 5-ugers forløb i klassen

Hvad er et LIFE Forløb?

Et LIFE Forløb er et undervisningsforløb. I hvert LIFE Forløb får du leveret et LIFE Kit med materialer, der bruges i sammenspil med vores digitale platform MY:LIFE. I nogle af vores forløb, kan klassen, som en overbygning, arbejde videre med emnet i et såkaldt labforløb.

Hvad er et LIFE Forløb?

Hvilke fag og klasser?

WeGrow er udviklet til udskolingen – 8. klasseelever i fagene biologi, fysik/kemi og geografi.

Hvilke fag og klasser?

Hvor mange lektioner?

WeGrow er et 5-ugers forløb inddelt i fem temaer. Cirka 25 lektioner.

Hvor mange lektioner?

Hvilket verdensmål?

I WeGrow vil eleverne lære om FN’s verdensmål #2: Stop sult.

Hvilket verdensmål?

Samarbejdspartnere

WeGrow er udviklet i samarbejde med forskere fra virksomhederne Novozymes og BIO-AG.

Samarbejdspartnere

Hvem kan booke WeGrow?

Alle skoler i hele landet kan booke WeGrow og få leveret forløbet direkte til døren – helt gratis.

Hvem kan booke WeGrow?

KORT OM WEGROW

I WeGrow Kit arbejder eleverne med udfordringen med at brødføde en voksende verdensbefolkning på en bæredygtig måde. I kitforløbet er der særligt fokus på potentialerne i at bruge mikroorganismer og sensorer til at få et større høstudbytte.

VARIGHED, FAG OG SAMARBEJDE

WeGrow er et 5-ugers forløb inddelt i fem temaer i fagene biologi, fysik/kemi og geografi for 8.klasse. Forløbet er udviklet i samarbejde med forskere fra Novozymes og BioAg, og undervejs i kitforløbet vil eleverne komme til at bruge metoder, som forskerne på Novozymes og BioAg anvender i deres arbejde. 

BOOKING OG MY:LIFE

WeGrow består af to selvstændige undervisningsforløb. Et kitforløb, hvor du modtager et LIFE Kit med materialer til at gennemføre forløbets øvelser og et labforløb, hvor klassen som en overbygning kan arbejde videre med emnet i et af LIFEs laboratorier. Undervisningen i kitforløb foregår i din egen klasse, mens undervisningen i labforløb ledes af undervisere fra LIFE sammen med klassens lærer. Begge forløb bookes samlet her på siden.

I begge undervisningsforløb anvendes den digitale platform MY:LIFE. Her findes øvelser, videoer og vejledning til din forberedelse, inden du bruger WeGrow i klassen eller inden et labforløb.

WeGrow er gratis, da forløbet uddeles som en bevilling fra LIFE Fonden.

SÅDAN BRUGER DU MY:LIFE I WEGROW

Vores digitale platform MY:LIFE er omdrejningspunktet for alle vores undervisningsforløb. I denne video kan du se, hvordan du som naturfagslærer bruger MY:LIFE i din undervisning og ikke mindst i din forberedelse til vores undervisningsforløb.

FORLØBSPLAN