WEGROW

Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, og det bliver et problem at producere mad nok til alle i 2050, hvis vi ikke finder på nye løsninger. Det er svært at finde mere landbrugsareal at dyrke afgrøder på, men måske kan vi dyrke dem på en smartere måde? I WeGrow skal du og din klasse undersøge en bæredygtig metode med naturlige mikroorganismer.

  • Gratis levering på skoler i hele landet
  • Aktiviteter målrettet læringsmål for 8. klasse
  • 5-ugers forløb i klassen og heldagsforløb i LIFEs lab

HVORDAN BRUGER MAN WEGROW?

WEGROW ER ET UNDERVISNINGSFORLØB. VI KALDER DET ET LIFE FORLØB. FIND UD AF, HVORDAN MAN BRUGER ET LIFE FORLØB HER

HVORDAN BRUGER MAN WEGROW?

HVILKE FAG OG KLASSER?

WEGROW ER UDVIKLET TIL UDSKOLINGEN – 8. KLASSEELEVER I FAGENE BIOLOGI, FYSIK/KEMI OG GEOGRAFI.

HVILKE FAG OG KLASSER?

HVOR LANG VARIGHED HAR FORLØBET?

WEGROW ER ET 5-UGERS FORLØB INDDELT I FEM TEMAER. CIRKA 25 LEKTIONER.

HVOR LANG VARIGHED HAR FORLØBET?

HVILKET VERDENSMÅL FRA FN?

I WEGROW VIL ELEVERNE LÆRE OM FN’S VERDENSMÅL #2: STOP SULT

HVILKET VERDENSMÅL FRA FN?

HVEM ER FORLØBET UDVIKLET SAMMEN MED?

WEGROW ER UDVIKLET I SAMARBEJDE MED FORSKERE FRA VIRKSOMHEDERNE NOVOZYMES OG BIO-AG.

HVEM ER FORLØBET UDVIKLET SAMMEN MED?

HVORNÅR KAN MAN BRUGE WEGROW?

WEGROW KAN NU BOOKES OG ANVENDES PÅ SKOLER I HELE LANDET. BOOK HER PÅ SIDEN.

HVORNÅR KAN MAN BRUGE WEGROW?

KORT OM WEGROW

I WeGrow Kit arbejder eleverne med udfordringen med at brødføde en voksende verdensbefolkning på en bæredygtig måde. I kitforløbet er der særligt fokus på potentialerne i at bruge mikroorganismer og sensorer til at få et større høstudbytte.

VARIGHED, FAG OG SAMARBEJDE

WeGrow er et 5-ugers forløb inddelt i fem temaer i fagene biologi, fysik/kemi og geografi for 8.klasse. Forløbet er udviklet i samarbejde med forskere fra Novozymes og BioAg, og undervejs i kitforløbet vil eleverne komme til at bruge metoder, som forskerne på Novozymes og BioAg anvender i deres arbejde. 

BOOKING OG MY:LIFE

WeGrow består af to selvstændige undervisningsforløb. Et kitforløb, hvor du modtager et LIFE Kit med materialer til at gennemføre forløbets øvelser og et labforløb, hvor klassen som en overbygning kan arbejde videre med forløbet i et af LIFEs laboratorier.

LIFE Kittet booker du her på siden, og vi leverer og afhenter kittet på din skole. Du begynder booking af dit LIFE Kit ved at klikke på den lyseblå knap her på siden, hvor der står “Book nu”. Efter endt kitforløb kan klassen arbejde videre med WeGrow i et labforløb – i første omgang kun for skoler i Region Sjælland og senere hen til resten af landet. Undervisningen ledes af undervisere fra LIFE sammen med klassens lærer.

I begge undervisningsforløb anvendes den digitale platform MY:LIFE. Her findes øvelser, videoer og vejledning til din forberedelse, inden du bruger WeGrow i klassen eller inden et labforløb.

WeGrow er gratis, da forløbet uddeles som en bevilling fra LIFE Fonden.

SÅDAN BRUGER DU MY:LIFE I WEGROW

Vores digitale platform MY:LIFE er omdrejningspunktet for alle vores undervisningsforløb. I denne video kan du se, hvordan du som naturfagslærer bruger MY:LIFE i din undervisning og ikke mindst i din forberedelse til vores undervisningsforløb.

ERFARINGER FRA ET LÆRERPERSPEKTIV

“Jeg ved ikke, hvordan jeg selv skulle have skaffet bakterier til et vækstforsøg, og nu kommer LIFE med både bægere, sensorer og lys.”

Sune Boye Riis underviser alle 8. klasserne på Lynge Skole i de naturfaglige fag og har arbejdet med WeGrow som et tværfagligt undervisningsforløb i fysik/kemi, biologi og geografi.

FÅ INSPIRATION TIL VÆKSTFORSØG

Her kan du blive inspireret til, hvordan du kan lave et vækstforsøg med planter – som en del af undervisningsforløbet WeGrow. Underviser i LIFE, Aff Hjarnø, har fået handskerne på, jord på fingrene og fundet potterne frem – klar til at få planterne til at gro. Se med her.

LEKTIONSPLAN FOR WEGROW KITFORLØB

LEKTIONSPLAN FOR WEGROW LABFORLØB