LIFE CAMPUS HAR VUNDET EN INTERNATIONAL ARKITEKTURPRIS

Hvert år hylder Architizer, et af verdens største og mest anerkendte arkitekturmedier, den ekstraordinære internationale arkitektur, hvor de fremhæver banebrydende arkitekter og designeres arbejde. I år har vores LIFE Campus vundet en Architizer A+ Award i kategorien Learning blandt indstillinger fra 80 lande og i et stærkt internationalt felt af fem andre finalister. Mere end 400.000 arkitekturinteresserede verden over har stemt, og vinderen blev altså LIFE Campus.

Vi er meget glade og stolte over at vinde den internationale Architizer A+ Award for vores LIFE Campus. Hver dag arbejder elever eksperimenterende med samfundsrelevante og naturvidenskabelige problemstillinger i vores undervisningslaboratorier. Vi oplever, at eleverne er meget begejstrede for at komme i LIFE Campus, og det er jo skønt, at de arkitektinteresserede også er begejstrede for LIFE Campus”, siger adm. direktør Christine Antorini fra LIFE Fonden.


Arkitektur, natur og videnskab


LIFE Campus vinder prisen for at forene arkitektur, natur og videnskab i et læringsmiljø, og for at bruge arkitektur til at understøtte visionen om at højne naturvidenskabelig dannelse, uddannelse og forskning i Danmark.

I det 5.400 m2 store LIFE Campus kan elever arbejde eksperimenterende med virkelighedsnære naturvidenskabelige problemstillinger i moderne og avancerede undervisningslaboratorier. Bygningen rummer pt. tre undervisningslaboratorier, hvor skoleklasser dagligt bliver undervist i LIFE Fondens undervisningsforløb. Derudover rummer bygningen et udviklingslaboratorium og kontorfaciliteter for fondens medarbejdere. LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og blev officielt indviet i oktober 2021 af H.K.H. Kronprins Frederik.


Besøg LIFE Campus og bliv naturvidenskabeligt inspireret


Udendørsarealerne ved LIFE Campus er offentligt tilgængelige, og alle besøgende elever og nysgerrige borgere er velkomne til at gå på opdagelse og blive naturvidenskabeligt inspireret. Man kan blandt andet opleve LIFE Aboret og LIFE Pomet der er etableret i samarbejde med Københavns Universitet, og opdage hvordan naturvidenskab og kunst går hånd i hånd i et kunstværk af den internationale kunster Jeppe Hein.

Fakta om LIFE Campus

LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er 5.400 m² stort.

Arkitekturen er inspireret af DNA-strenge, Fibonacci-strukturer og andre naturvidenskabelige og matematiske mønstre.

Facaden kendetegnes ved 96 massive egetræssøjler, hvoraf 12 af dem er formet som en vifte, der åbner bygningen for den besøgende.

LIFE Campus er nabo til bl.a. Danmarks Tekniske Universitet, Novozymes og Lyngby Gymnasium.

LIFE Campus åbnede for skoleklasser i oktober 2021.