NATURVIDENSKAB FOR ALLE ALDRE PÅ LIFE CAMPUS

.

Solen skinnede på en smuk efterårsdag, hvor mere end 120 nysgerrige børn og voksne benyttede chancen for at besøge LIFE Campus, LIFE Fondens 5.400 kvm store læringscenter i Lyngby. LIFE Campus er normalt kun åbent for skoleklasser, der arbejder undersøgelsesbaseret med virkelighedsnære samfundsudfordringer i de højteknologiske laboratorier, men den 2. oktober havde vi ekstraordinært inviteret til åbent hus.

 

”Vores mission er at styrke den naturvidenskabelige motivation og interesse hos børn og unge. Samtidig har vi det seneste år oplevet stor interesse for vores bygning og undervisningsforløb fra vores naboer ved LIFE Campus. Det var derfor en stor fornøjelse at kunne åbne LIFE Campus’ døre og invitere børn, unge, forældre og bedsteforældre ind i vores undervisningslaboratorier på en søndag,” sagde adm. direktør Christine Antorini i LIFE Fonden. 

 

.
.
.
.
.

AKTIVITETER FOR NYSGERRIGE BØRN OG VOKSNE

Især hos de voksne var en guidet rundtur på LIFE Campus populær. Her fik de en grundig gennemgang og svar på alle deres spørgsmål om bygningen, LIFE Fonden og vores naturfaglige undervisningsforløb, som vi udvikler og gratis udbyder til grundskoler og ungdomsuddannelser. 

 

I løbet af dagen kunne deltagerne se 360-graders film om insekter og smådyr, flyvningens historie og klimaet i multisalen placeret i hjertet af campus. I laboratorierne kunne de fremmødte børn (og barnlige sjæle) prøve aktiviteter inspireret af fondens sommerferieaktiviteter og undervisningsforløb, og det var et hit. I det ene laboratorium kunne man undersøge ørentvister, edderkopper og andre insekter i mikroskoper, og i det andet laboratorium blev der bygget flotte raketter som bagefter blev affyret uden for. 

 

En af de nysgerrige borgere, der havde valgt at bruge sin søndag på LIFE Campus, var Michael Stæhr. Han havde taget sin hustru Anette og deres tre børnebørn Rosa, Lykke og Selma med.  

 

Vi går tit tur her i området og har kigget på den spændende bygning ude fra. Så da vi så, at man kunne komme inden for, måtte vi havde børnebørnene med herhen. Og vi er i hvert fald ikke skuffede over stedet, det er meget spændende”, fortalte Michael, mens børnebørnene var opslugte af at bygge raketter, som senere skulle vise sig at kunne flyve hele 65 meter. 

.
.
.
.
.
.
.

OFFENTLIGT TILGÆNGELIGE UDENDØRSAREALER

Med hjælp fra vores undervisere blev de hjemmebyggede raketter fyret af til stor begejstring for både børn og voksne, og der gik hurtigt konkurrence i, hvordan man konstruerede den bedst raket. På shelterpladsen i skoven blev den lille sult stillet med snobrød over bål. 

 

Udendørsarealerne ved LIFE Campus er offentligligt tilgængelige, og borgere er altid velkomne til at gå på opdagelse her. Udover shelters i skoven kan man også blive klogere på træerne i LIFE Pomet og LIFE Aboret eller udforske naturvidenskabelige kunstværker af den internationalt anerkendte danske kunster Jeppe Hein. 

.
.
.
.
.
.

LIFE CAMPUS

LIFE Campus tilbyder et laboratoriemæssigt avanceret naturfagligt undervisningsmiljø, som skoleelever kan arbejde i, og som giver et indblik i undersøgelsesmetoder fra virksomheders eller universiteters forskningsmiljøer. Se video om LIFE Campus for at lære mere.