VIDENSKABSKVINDER FOR EN DAG

Samfundet står i en situation, hvor der kommer til at mangle STEM-kandidater og især kvinder med en STEM-uddannelse. Derfor afholder Naturvidenskabernes Hus det årlige arrangement Girls’ Day in Science, hvor piger fra hele landet oplever, hvordan de kan gøre en forskel med naturvidenskab og teknologi. 6.000 piger fra grundskoler og gymnasier deltog i år til Girls’ Day in Science ved 140 arrangementer over hele landet.  

 

Til Girls’ Day in Science i år var vi gået sammen med Novozymes og Biotech Academy om at invitere 62 piger fra skoler i Lyngby, Gladsaxe og København på besøg i LIFE Campus. Her skulle pigerne blandt andet deltage i fire workshops, møde STEM-rollemodeller og opleve DTU Science Show.  

FRISKE TEENAGERE

Det var i hvert fald ikke en flok trætte teenagepiger, der mødte op til Girls’ Day in Science på LIFE Campus i Lyngby. De var derimod nysgerrige og klar til at arbejde med naturvidenskab om at løse verdens store udfordringer under overskriften ’Enzymer, bakterier og bæredygtighed'

 

Pigerne fra 7.-9. klasse på Sankt Knud Lavard Skole i Lyngby, Vadgård Skole i Gladsaxe og N. Zahles Gymnasieskole i København arbejdede i fire forskellige workshops. Her undersøgte de blandt andet enzymer i plantefars, hvordan alger kan bruges til biobrændsel og kræftmedicin, og hvorvidt det er muligt at producere bæredygtigt plast.  

INSPIRATION TIL EN FREMTID I STEM

Efter de praktiske og virksomhedsrelaterede workshops mødte pigerne fire kvindelige rollemodeller fra LIFE Fonden, Biotech Academy og Novozymes, som fortalte om deres forskellige veje til et job eller studie inden for STEM. Dagen blev bogstavelig talt sluttet af med et brag til DTU Science Show.  

 

Rigtig god dag”, ”Jeg vidste slet ikke, at der var så mange jobs i naturvidenskab” og ”Fedt at lave forsøg i laboratorierne” – var bare nogle af de kommentarer, pigerne forlod Girls' Day in Science med. 

FAKTA OM GIRLS' DAY IN SCIENCE

Girls Day in Science har 10 års jubilæum i år og har sat rekord med omkring 6.000 deltagende piger fra grundskoler og gymnasier ved 140 forskellige arrangementer i hele landet. Se et sammenklip af hele dagen her i vores video: