LIFE FONDEN BIDRAGER TIL EFTERUDDANNELSE HOS KP

.

Metoder og uderummet i naturfag. Det er titlen på et kursus for grundskolelærere, som Københavns Professionshøjskolen afholder i september 2025 i samarbejde med LIFE Fonden.

Kurset fokuserer på fagdidaktik i naturfag med eksempler på undersøgelser, praktisk arbejde, observationer samt brug af uderummet. Kurset tager udgangspunkt i naturfaglig dannelse og faglige hovedelementer, og kurset bliver et mix af praktiske øvelser, præsentationer, drøftelse af eksempler på gode forløb og vidensdeling.

Kurset er et samarbejde med LIFE Fonden. En af de tre kursusdage foregår på LIFE Campus i Kgs. Lyngby, hvor deltagerne vil arbejde med undersøgelsesbaseret naturfagsdidaktik med udgangspunkt i 6F-modellen og en dialogisk undervisningsform med særlig vægt på feedback og undrings-spørgsmål.

”Når lærere anvender LIFE Forløb, fremhæver de fleste muligheden for at arbejde praktisk med naturfagene som deres primære motivation. Lige netop det praksisfaglige element er kernen i den undersøgelsesbaserede naturfagsundervisning, som er den didaktik vores forløb bygger på. Gennem de senere år har vi samlet mange erfaringer med at arbejde praksisfagligt samt undersøgelses- og dialogbaseret. Dem vil vi gerne dele med lærere, og derfor er vi meget glade for at være samarbejdspartner ved dette efteruddannelseskursus hos KP” fortæller Jon Gade, undervisningschef hos LIFE Fonden.

Kursets første dag finder sted på Campus Carlsberg hos Københavns Professionshøjskole. Anden dag går turen til LIFE Campus, og tredje dag er en ekskursion.

Kurset er en del af Novo Nordisk Fondens efteruddannelsespulje 2025/26, der har til formål at understøtte læreres løbende fagdidaktiske udvikling og faglige engagement.  

.

VIGTIGE DATOER

Indsend ansøgning til efteruddannelsespuljen hos Novo Nordisk Fonden senest d. 9. oktober 2024

Tilmeld til kurset senest d. 1. juni 2025

Deltag i kurset d. 2.-4. september 2025

HVEM KAN SØGE NOVO NORDISK FONDENS EFTERUDDANNELSESPULJE?

Lærere, som er ansat til at undervise i et eller flere af nedenstående fag på en offentlig eller privat grundskole eller gymnasium, kan søge om støtte til egen efteruddannelse. Der skal ansøges personligt fra den enkelte lærer og efter aftale med leder.  

 

Fag i grundskolen:
Natur/teknologi, fysik/kemi, biologi, geografi, matematik samt håndværk og design. Børnehaveklasse for kompetenceområderne matematisk opmærksomhed og naturfaglige fænomener.  

 

Fag i gymnasiet (stx, htx, hhx, hf, vuc):
Naturvidenskabeligt grundforløb (NV), fysik, kemi, biologi, bioteknologi, naturgeografi, geovidenskab, astronomi, matematik, informatik, teknikfag, teknologi og naturvidenskabelig faggruppe.  

 
 

HVAD DÆKKER NOVO NORDISK FONDENS EFTERUDDANNELSESPULJE?

Den samlede pulje er på op til 20 mio. kr. til efteruddannelsesaktiviteter, som foregår i foråret 2025 samt skoleåret 2025/26. Der kan søges om støtte til deltagelse på ét kursus per ansøgningsrunde. Der kan kun søges om støtte til deltagelse på de kurser, som Novo Nordisk Fonden har valgt til kursuslisten.   

 

Støtten dækker følgende udgifter for den ansøgende lærer: 

Kursusafgift

Kursusdage: Vikardækning/løntimer for op til fem dages kursusdeltagelse

Udviklingsdage: Vikardækning/løntimer for tre dage til udvikling af egen uddannelsesinstitution 

  

Støtten dækker udelukkende disse tre udgifter. Eventuelle meromkostninger skal afholdes af uddannelsesinstitutionen. Det kan f.eks. være moms, transport, forplejning, overnatning og materialer, som ikke er indeholdt i kursusafgiften.  


 

LÆS MERE OM NOVO NORDISK FONDENS EFTERUDDANNELSESPULJE 2025/2026 OG SE DEN SAMLEDE KURSUSLISTE