NATURVIDENSKABELIGE KUNSTVÆRKER TIL LIFE CAMPUS

Hvis du går tur i området mellem Dyrehaven og Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, vil du fremover møde – og endda kunne spejle dig i – solen, månen og jorden. Du vil også kunne gå på opdagelse i en galakse. I det naturskønne område omkring LIFE Campus er der netop nu ved at blive opført to naturvidenskabelige kunstværker af den verdensberømte kunstner Jeppe Hein.

Kunstværkerne er skabt af rustfrit stål, der reflekterer som spejle, og illustrerer henholdsvis en galakse og himmellegemerne sol, måne og jorden.

“I mine kunstværker er jeg altid interesseret i interaktionen mellem beskueren, kunstværket og omgivelserne. Her inviterer kunstværkerne beskueren til at opleve noget utroligt abstrakt på en virkelighedsnær måde. Vi bringer universet helt ned i børnehøjde og placerer det sammen med fantastiske naturomgivelser og en smuk arkitektonisk bygning,” fortæller Jeppe Hein fra Berlin, hvor han har sit studio.

Kunstværkerne med spejle indbyder til, at beskuerne interagerer med dem, og samtidig har de en dobbeltbetydning. De reflekterer, og de indbyder til refleksion. Ligesom med vores undervisningsforløb, er de to kunstværker skabt ud fra en tilgang om, at eleverne selv skal være undersøgende og eksperimenterende fremfor at læse svarene eller få dem forklaret af deres lærer.

”Jeg arbejder ud fra en filosofi om, at man skal have et ’open heart’ og stille spørgsmål, også ved det åbenbare, som de fleste tager for givet. Det er det, der skaber nye idéer og åbner vores horisont og perspektiv. Det er den måde, hvorpå vi bedst lærer om os selv og omverdenen. På samme måde skal man som beskuer selv have mulighed for at udforske kunstværkerne, uden at få fortalt af andre, hvad de viser, og hvorfor de er skabt, som de er,” forklarer Jeppe Hein.

FLERE SKAL FASCINERES AF NATURVIDENSKABEN – OG KUNSTEN

Selvom kunstværkerne hører til LIFE Campus, så bliver de offentligt tilgængelige, så alle kan opleve, udforske og fascineres af dem. Mens spejlgalaksen bliver placeret ved indgangen til LIFE Campus, kommer de tre runde spejle, som illustrerer himmellegemerne, til at hænge i en lille skov ved siden af LIFE Campus.

”I LIFE Fonden ønsker vi, at flere børn og unge opdager, hvor fascinerende naturvidenskaben er, så flere får lyst til at fordybe sig i naturfagene. Med kunstværkerne får eleverne mulighed for at undersøge naturvidenskaben gennem kunsten med spejling, refleksion, himlen og galaksen – og vi håber også, at voksne får lyst til at udforske kunstværkerne og lære om naturvidenskabelige fænomener,” siger Christine Antorini, adm. direktør i LIFE Fonden, og tilføjer: ”Kunstværkerne bliver tilgængelige for offentligheden, så alle kan opleve dem, uanset om man er skoleelev, eller man er borger, der går tur i området.”

OM JEPPE HEIN

Jeppe Hein er en verdensberømt dansk kunstner, der er bosiddende og har sit studio i Berlin. Han er uddannet på Det Kongelige Akademi i København og Städel Hochschule für Bildende Künst i Frankfurt. Jeppe Hein er kendt for sine eksperimenterende og interaktive kunstværker, der kombinerer kunst, arkitektur og tekniske opfindelser. Samtidig har værkerne ofte overraskende og betagende elementer, der sætter beskuerne i centrum og gør det omkringliggende rum til en del af oplevelsen. Læs mere om Jeppe Hein her.

OM LIFE CAMPUS

Læringscentret LIFE Campus åbner for skoleklasser i september. Der er plads til seks klasser om dagen.

  • I LIFE Campus kan elever arbejde eksperimenterende i laboratorier, der er ligeså avancerede som dem, forskere i virksomheder arbejder i.

  • LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og bliver 4.000 m² stort.

  • Arkitekturen er inspireret af DNA-strenge, Fibonacci-strukturer og andre naturvidenskabelige og matematiske mønstre.

  • Facaden kendetegnes ved 96 massive egetræssøjler, hvoraf 12 af dem er formet som en vifte, der åbner bygningen for den besøgende.

  • LIFE Campus bliver nabo til bl.a. Danmarks Tekniske Universitet, Novozymes og Lyngby Gymnasium.

Læs mere om LIFE Campus her.

RELATEREDE ARTIKLER

18. oktober 2021
11. oktober 2021
24. september 2021