BORGERE INVITERES PÅ RUNDVISNING I DET NYE LIFE CAMPUS I LYNGBY

.

Byggeriet af LIFE Campus begyndte for knap to år siden, hvor Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani sammen med Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen tog de første spadestik til LIFE Campus. I dag er det nye læringscenter på Biologiens Vej 5 i Kongens Lyngby taget i brug. Skoleklasser fra hele Sjælland ankommer med busser for at arbejde eksperimenterede med virkelighedsnære problemstillinger i de højteknologiske laboratorier.

VI ÅBNER DØRENE


LIFE Campus er som arbejdsplads for LIFE Fondens medarbejdere og undervisningssted for elever normalt lukket for offentligheden. Søndag den 7. november kl. 13.00-16.00 gør vi dog en undtagelse. Her åbnes dørene for borgere, der er interesserede i at komme inden for murene og blive vist rundt.

Da vi afholdt første spadestik-event og inviterede til rundvisning, mens byggeriet stod på, oplevede vi stor interesse fra lokale borgere. Nu glæder vi os til at vise vores naboer resultatet. Ved rundvisningen bliver der mulighed for bl.a. at besøge vores undervisningslaboratorier, opleve en film i vores multisal kaldet Kolossalen og se vores kontorfaciliteter, men vi vil også gå udenfor. Her etablerer vi nemlig kunstværker, planter træer og opsætter shelters, som alle er velkomne til at besøge alle dage året rundt”, fortæller Christine Antorini, adm. direktør for LIFE Fonden.

Ved indvielsen af LIFE Campus hjalp H.K.H. Kronprinsen og Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani med at plante en stikling fra den tusinde år gamle egetræ, Kongeegen, og en stikling af Lyngby-æbletræet i det nyanlagte LIFE Pomet og LIFE Arboret, etableret i samarbejde med Københavns Universitet. Ved de guidede rundvisninger slutter turen her, hvorfra det er muligt at gå en tur rundt mellem træerne eller besøge værket ”Gravity Mirror Pavilion” af kunstneren Jeppe Hein ved hovedindgangen til LIFE Campus.

Der vil i alt være syv guidede rundvisninger af en times varighed søndag den 7. november. Den første begynder kl. 13.00, og den sidste afsluttes kl. 16.00. Da der er begrænset antal pladser pr. rundvisning, er det vigtigt at tilmelde sig. Pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle princippet.
For yderligere information, kontakt venligst Gitte Sander på e-mail: gis@life.dk

TILMELD DIG LIGE HER

OM LIFE CAMPUS

  • LIFE Campus er LIFE Fondens hovedsæde i Lyngby

  • LIFE Campus huser p.t. fem laboratorier, og der åbnes på sigt også to speciallaboratorier

  • LIFE Campus er kendetegnet ved facaden med 96 massive egetræssøjler, hvoraf 12 af dem er formet som en vifte over hovedindgangen.

  • Ved LIFE Campus er der installeret to værker af den danske kunstner Jeppe Hein.

  • I efteråret bliver der i samarbejde med Københavns Universitet anlagt et LIFE Arboret med 22 forskellige træer fra den danske flora og et LIFE Pomet med 42 forskellige danske æbletræer.

  • Det 5.400 m2 store LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført under bygherrerådgivning fra Rambøll.

OM LIFE FONDEN

  • LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter.

  • LIFE Fonden er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke danske børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab.

  • LIFE Fonden driver det landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE, der udvikler naturfaglige undervisningsforløb til skoler og ungdomsuddannelser. I LIFE Forløb arbejder elever eksperimenterede med virkelighedsnære samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål. LIFE Forløb er gratis at anvende og uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.

  • LIFE Fonden vil udover LIFE Campus etablere fire regionale undervisningslaboratorier rundt i landet og producerer i alt fem mobile laboratorier, der kan komme ud til skoler i hele landet.

RELATEREDE ARTIKLER

.
11. oktober 2021
.
24. september 2021
.
24. september 2021