PRESSEINVITATION: H.K.H. KRONPRINSEN­ DELTAGER VED INDVIELSEN AF LIFE CAMPUS I LYNGBY

Hvordan kan vi bruge enzymer som erstatning for kemikalier i industrien? Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Det er eksempler på de virkelighedsnære naturfaglige problemstillinger, som elever kan arbejde med i det nye landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE. Bag initiativet står LIFE Fonden med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Fredag den 8. oktober om eftermiddagen indvies det nye LIFE Campus, som udover at være hovedsæde for LIFE Fonden, rummer avancerede laboratorier, hvor elever fra grundskolen og ungdomsuddannelser baseret på en undersøgelsesbaseret tilgang kan arbejde med undervisningsforløb fra LIFE.

”Vi er meget beærede over, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen deltager ved indvielsen. LIFE Campus er et ekstraordinært sted, som skal blive et nyt nationalt fyrtårn for naturvidenskab og teknologi. Hos LIFE Fonden ønsker vi at styrke den naturvidenskabelige dannelse og uddannelse blandt børn og unge, så flere bliver interesseret i og motiveret for at fordybe sig i naturvidenskaben. Det danske samfund har brug for flere, der søger de naturvidenskabelige fag og studieretninger på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Det vil vi gerne bidrage til”, fortæller adm. direktør Christine Antorini fra LIFE Fonden.

Indvielsen af LIFE Campus markerer også dannelsen af LIFE som en erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte. Udover LIFE Campus etablerer fonden de kommende år fire regionale undervisningslaboratorier rundt i Danmark og producerer i alt fem mobile undervisningslaboratorier, så elever i hele landet kan komme til at undersøge naturfaglige problemstillinger i avancerede laboratorier.

Ved indvielsen vil Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen og LIFE Fondens bestyrelsesformand Jesper Fisker stå for overdragelsen af LIFE Campus fra Novo Nordisk Fonden til LIFE Fonden. Herefter vil Kronprinsen sammen med Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani plante en stikling af Kongeegen og et Lyngby-æbletræ i de nyanlagte LIFE Arboret og LIFE Pomet. I LIFE Campus’ laboratorier vil Kronprinsen blive præsenteret for eksempler af LIFE Forløb, som skoleklasser i hele landet kan anvende.

Indvielsen af LIFE Campus er et arrangement for samarbejdspartnere og interessenter. Borgere inviteres til et særskilt indvielsesarrangement i november.

Pressen er velkommen ved indvielsen.

Tilmelding skal ske senest torsdag den 7. oktober kl. 12.00 til: Cathrine Pihl, kommunikationskonsulent, tlf. 21 21 94 01, mail: cpi@life.dk

LIFE Campus’ adresse: Biologiens vej 5, 2800 Kgs. Lyngby.

Mødetid for pressen den 8. oktober er kl. 12.00, hvor der vil være pressebriefing.

OM LIFE CAMPUS

  • LIFE Campus er LIFE Fondens hovedsæde i Lyngby

  • LIFE Campus huser p.t. fem laboratorier, og der åbnes på sigt også to speciallaboratorier

  • LIFE Campus er kendetegnet ved facaden med 96 massive egetræssøjler, hvoraf 12 af dem er formet som en vifte over hovedindgangen.

  • Ved LIFE Campus er der installeret to værker af den danske kunstner Jeppe Hein.

  • I efteråret bliver der i samarbejde med Københavns Universitet anlagt et LIFE Arboret med 22 forskellige træer fra den danske flora og et LIFE Pomet med 42 forskellige danske æbletræer.

  • Det 5.400 m2 store LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført under bygherrerådgivning fra Rambøll.

OM LIFE FONDEN

  • LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter.

  • LIFE Fonden er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke danske børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab.

  • LIFE Fonden driver det landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE, der udvikler naturfaglige undervisningsforløb til skoler og ungdomsuddannelser. I LIFE Forløb arbejder elever eksperimenterede med virkelighedsnære samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål. LIFE Forløb er gratis at anvende og uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.

  • LIFE Fonden vil udover LIFE Campus etablere fire regionale undervisningslaboratorier rundt i landet og producerer i alt fem mobile laboratorier, der kan komme ud til skoler i hele landet.

RELATEREDE ARTIKLER

18. oktober 2021
11. oktober 2021
5. oktober 2021