MOBIL LAB VAR MED TIL UDDANNELSESDEBATTEN I NØRRE NISSUM

Fremtiden er bæredygtig – var temaet til årets Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum. I LIFE Fondens mobile laboratorium var der også bæredygtighed på programmet – nærmere betegnet bæredygtig produktion i industrien. Eleverne fra Ramme Skole arbejdede med undervisningsforløbet Enzymjagten, som understøtter FN’s verdensmål #12 om ansvarligt forbrug og produktion.

I laboratoriet eksperimenterede eleverne blandt andet med enzymer og vaskemiddel for at finde frem til, hvordan enzymer kan spare energi og skåne miljøet.

Forud for besøget havde eleverne været ude i naturen og finde svampesporer, som de undersøgte i laboratoriets mikroskoper og lærte at skelne mellem forskellige svampe og deres strukturer.

”Natur/teknologi er ikke det, der interesserer mig mest. Jeg synes, det er lidt svært. Men det har været spændende at være i Mobil Lab. Det er sejt at kigge i mikroskoperne og komme tættere på svampe og sporer,” fortalte Nina Hestbech, der er elev i 6. klasse på Ramme Skole.

Majbritt Maag, der underviser Nina og hendes klassekammerater i Natur/teknologi, var også begejstret:

”Det har været meget spændende at arbejde med Enzymjagten, da det har givet eleverne mulighed for at fordybe sig og lære om enzymer og deres forskellige anvendelsesmuligheder i industrielle sammenhænge. Samtidig har der været en masse forsøg, hvor eleverne har haft mulighed for at få tingene i hænderne. Alt i alt har det været et utrolig godt, spændende og ikke mindst gennemarbejdet materiale, som det har været en stor fornøjelse at kunne anvende sammen med eleverne.”

Enzymjagten er udviklet i samspil med Novozymes, der forsker i og producerer enzymer.  Du kan læse mere om Enzymjagten og booke forløbet til din skole her.

Om LIFE Mobile Laboratorier

 • LIFE Mobil Lab er 65kvm store lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier. Laboratorierne er bemandede med undervisere fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med læreren.

 • LIFE Mobile Labs rummer blandt andet LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

 • LIFE Fonden råder pt. over to mobile laboratorier og forventer at producere yderligere tre.

Om LIFE Forløb

 • LIFE Forløb er naturfaglige undervisningsforløb til grundskolen.

 • I et LIFE Forløb arbejder eleverne eksperimenterede med en virkelighedsnært problemstilling, der understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

 • Alle LIFE Forløb er udviklet sammen med virksomheder eller forskningsinstitutioner.

 • Der findes i dag tre LIFE Forløb, som skoler i hele landet kan booke og anvende helt gratis:

  • Enzymjagten, 6. klasse, Natur/teknik, FN’s Verdensmål #12: ”Ansvarligt forbrug og produktion”, udviklet i samarbejde med Novozymes

  • WeGrow, 8. klasse, biologi, fysik/kemi, geografi, FN’s Verdensmål #2: ”Stop sult”, udviklet i samarbejde med Novozymes

  • Turbovækst, 9. klasse, biologi, fysik/kemi, geografi, FN’s Verdensmål #2: ”Stop sult” og #12: ”Ansvarligt forbrug og produktion”, udviklet i samarbejde med Haldor Topsøe

RELATEREDE ARTIKLER

2. november 2021
11. oktober 2021
11. oktober 2021