SÅ KAN DU GODT KRIDTE SKOENE! NYT LIFE FORLØB TIL STX OG HTX OM MOTION, SUNDHED OG TRÆNING

BEVÆGER DU DIG NOK?

Desværre kan rigtig mange mennesker svare nej til det spørgsmål. En inaktiv og usund livsstil fører til overdødelighed og sundhedsudfordringer, fordi flere udvikler livsstilssygdomme. Heldigvis kan man gøre noget ved inaktivitet - det handler om at finde den rette motivation til at dyrke mere motion. Det er omdrejningspunktet i Hjerteblod, der er vores andet LIFE Forløb udviklet specifikt til ungdomsuddannelserne.           

I Hjerteblod skal elever lave anbefalinger om sundhed og træning - baseret på egne erfaringer, som de får gennem forløbet. I forløbet vil eleverne modtage en hel dags undervisning i vores fysiologiske laboratorium i LIFE Campus (6 timer). I løbet af undervisningen skal eleverne måle og undersøge fysisk sundhedstilstand gennem blandt andet test med maksimal iltoptagelse, anaerobt arbejde, kropsscanninger mm. Herefter skal de analysere på al den data, som de selv genererer og kombinere det med deres egen viden om kroppens kredsløb og forskellige former for træning.
SAMARBEJDSPARTNERE

Hjerteblod er udviklet i samarbejde med professor Peter Krustrup fra Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet, der forsker i sammenhænge mellem krop, sundhed, motivation og træning.

FAG OG OPBYGNING


Hjerteblod er udviklet til STX og HTX. Forløbet lever op til faglige mål og kernestof i fagene Idræt B og Biologi A/B. Selve forløbet er delt op i to dele:

- Et forberedende modul på 90 minutter som eleverne gennemgår i klassen via vores digitale platform MY:LIFE.

- Efterfulgt af en hel dags undervisning (6 timer) i fysiologisk laboratorium på LIFE Campus i Lyngby.  

Derudover har vi udarbejdet et forslag til afsluttende elevafleveringer til hvert fag, som eleverne laver på skolen efterfølgende.  MY:LIFE 


Efter du har booket Hjerteblod vil du modtage en e-mail med informationer om dit kommende besøg i det fysiologiske laboratorium i LIFE Campus. I e-mailen vil vi også fortælle, hvordan du logger ind på vores digitale platform MY:LIFE. For at bruge MY:LIFE skal din institution godkende to slags aftaler med LIFE Fonden: En databehandleraftale og tre dataaftaler. Dette får du mere at vide om, når du booker forløbet.      

SÅDAN BOOKER DU

Alle gymnasier i hele landet kan booke Hjerteblod – helt gratis. Herunder kan du booke Hjerteblod og vælge hvilken dag, der passer din klasse bedst til at besøge vores fysiologiske laboratorium.

HUSK: Første undervisningsdag i forløbet er i uge 43.