.

HJERTEBLOD

Bevæger du dig nok? I Hjerteblod skal du opleve på egen krop, hvordan du måler og undersøger fysisk sundhedstilstand. I et fysiologisk laboratorium på LIFE Campus skal du og dine klassekammerater igennem en hel dag arbejde som sundhedsforskere og videreformidle jeres faglige viden og måleresultater gennem anbefalinger om motion, motivation og sundhed.

  • Gratis forløb for stx og htx med 1 x heldagsundervisning i LIFE Campus Lab
  • Lever op til faglige mål og kernestof i fagene idræt B og biologi A/B
  • Foregår i fysiologisk laboratorium på LIFE Campus
  • Udviklet i samarbejde med Syddansk Universitet

Hvad er et LIFE Forløb?

Et LIFE Forløb er et undervisningsforløb. I Hjerteblod foregår undervisningen over en hel dag (09:00-15:00) i vores fysiologiske laboratorium på LIFE Campus i Lyngby og bruges i samspil med vores digitale undervisningsplatform.

Hvad er et LIFE Forløb?

Ungdomsuddannelse og fag

Hjerteblod er et forløb for stx og htx i fagene biologi A/B og/eller idræt B. Forløbet består af en hel dag med undervisning i LIFE Campus Lab samt et forberedende modul før besøget. Der gives derudover et forslag til en elevaflevering efter besøget.  

Ungdomsuddannelse og fag

LIFE Campus Lab

Hoveddelen af undervisningen i Hjerteblod foregår i vores fysiologiske laboratorium på LIFE Campus. Derfor er forløbet tilgængeligt for klasser, der har mulighed for at komme til LIFE Campus i Lyngby. Alle deltagende elever skal forvente at være fysisk aktive under besøget i mere eller mindre grad.

LIFE Campus Lab

Samarbejdspartner

Hjerteblod er udviklet i samarbejde med Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik, og professor i Sport og Sundhed, Peter Krustrup.   

Samarbejdspartner

Undervisningsplatform og elevaflevering

I Hjerteblod er der et forberedende modul på 90 minutters varighed, som I gennemfører i klassen via vores digitale undervisningsplatform. Al materiale under besøget i LIFE Campus Lab og den valgfrie afsluttende elevaflevering kan tilgås via platformen.

Undervisningsplatform og elevaflevering

Hvem kan booke Hjerteblod?

Alle gymnasieklasser, som Hjerteblod henvender sig til, kan booke forløbet. For at booke forløbet er det nødvendigt, at I kan komme en hel dag (6 timer) til LIFE Campus i Lyngby. I booker en ledig dag ved at klikke på knappen "Book Hjerteblod" øverst på siden.  

Hvem kan booke Hjerteblod?

KORT OM HJERTEBLOD

Der er et stigende problem i Danmark og i den vestlige verden. Alt for mange mennesker bevæger sig for lidt. En inaktiv og usund livsstil fører til overdødelighed og sundhedsudfordringer, fordi flere udvikler livsstilssygdomme. Aktivitet og træning er essentiel for vores sundhed.   

Al motion er god motion - men du skal være motiveret, og du skal finde en motionsform, der passer til netop dig. Det er omdrejningspunktet i Hjerteblod. Dig og dine klassekammerater skal nemlig selv lave anbefalinger om sundhed og træning.      

I Hjerteblod skal I opleve på egen krop, hvordan I måler og undersøger fysisk sundhedstilstand. I løbet af en dag i LIFE Campus Lab skal I blandt andet lave test med maksimal iltoptagelse, anaerobt arbejde, kropsscanning m.m. I skal opleve, hvordan forskere inden for dette felt arbejder, når I selv får mulighed for at lave målinger og analysere på data.  

Værd at vide

.
.
.
.
.

Aktivitetsplan

SAMARBEJDSPARTNER

Hjerteblod er udviklet i samarbejde med professor i Sport og Sundhed, Peter Krustrup, fra Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet, der forsker i sammenhængen mellem krop, sundhed, motivation og træning.

Hør ham fortælle om udviklingen af Hjerteblod i samarbejde med vores udviklere i LIFE Fonden. Klik for at se video:

.

HELT TÆT PÅ HJERTEBLOD

I oktober 2022 blev der for første gang undervist i Hjerteblod i vores fysiologiske laboratorium på LIFE Campus. Klik ind på artiklen og læs om undervisningen i Hjerteblod, og find samtidig ud af, hvordan det er at besøge det fysiologiske laboratorium.

.

FYSIOLOGISK LABORATORIUM

I det fysiologiske laboratorium får eleverne en særlig visuel oplevelse, når de skal arbejde med forløbet i LIFE Campus. Laboratoriet er fyldt med avanceret udstyr med bl.a. vejrtrækningsmåler, springbræt, cykler og løbebane. Men derudover er der en hel særlig udsmykning på væggene og gulvet. Laboratoriet er nemlig folieret med anatomiske illustrationer af blodbaner og organer, der passer til forløbets indhold. Laboratoriet er opkaldt efter den kendte danske fysiolog August Krogh.

ANDRE FORLØB TIL SAMME MÅLGRUPPE?

.

TEKCASES TIL GYMNASIER - Naturvidenskabernes Hus

Når gymnasier og virksomheder arbejder sammen, giver det nye perspektiver på undervisningen. Det er tanken bag Naturvidenskabernes Hus' tekcases, hvor elever i gymnasiet arbejder med samfundsrelevante virksomhedscases, som de selvstændigt udvikler problemformuleringer og finder løsninger på. Eleverne møder virksomhedens medarbejdere og ser med egne øjne fremtidige jobmuligheder.