ER DU KLAR TIL AT TAGE KAMPEN OP?

.

For første gang kan vi nu introducere et undervisningsforløb til ungdomsuddannelserne. LIFE Forløbet hedder Vandkamp og er udviklet til STX-uddannelsen i faget Naturgeografi B – læs videre for at blive klogere på forløbet, og se hvordan du kan booke det til din gymnasieklasse. 

FREMTIDENS KLIMA 

I Vandkamp skal gymnasieelever undersøge fremtidens klima ud fra autentiske data og modeller. De skal på feltarbejde i deres egne lokalområder og udtænke en klimatilpasningsløsning til et område i Danmark. Undervejs introduceres eleverne til tre digitale værktøjer: Klimaatlas, GeoAtlas Live og KAMP. De tre værktøjer knyttes til tre karriereprofiler inden for klimatilpasning: klimaforskeren, geologen og miljømedarbejderen.     

FAG OG EKSAMEN 

Vandkamp kan også danne grundlag for eksamen i Naturgeografi B. Aktiviteterne i forløbet skal dog understøttes af kernefaglig litteratur og supplerende litteratur, som er tilgængeligt på det pågældende gymnasium. Læs mere om eksamen og litteratur på LIFE.dk.

.

VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE

Vandkamp er udviklet i samarbejde med klimaforskere, geologer og ingeniører fra Danmarks Meteorologiske Institut og den rådgivende ingeniørvirksomhed Geo.

MED AFSÆT I VIRKELIGHEDEN 

I Vandkamp anvender eleverne de samme metoder og værktøjer, som benyttes af de fagpersoner, der arbejder med klimatilpasning i Danmark. Relevansen af det faglige og praktiske indhold i forløbet understreges for eleverne i tre podcasts. Her møder eleverne en klimaforsker fra DMI, en geolog fra Geo og en miljømedarbejder fra Lyngby-Taarbæk Kommune, der fortæller om deres arbejde med klimatilpasningen i Danmark. De tre podcasts indgår i forløbet og kan tilgås via vores digitale platform MY:LIFE, der danner rammen om Vandkamp. Den digitale platform anvendes sammen med en kasse med materialer til feltarbejde (LIFE Kit), som leveres til gymnasiet, når forløbet skal tages i brug. Derudover suppleres de tre podcasts af de tre fagpersoners “Blå bog”, der er gennemgående for hele forløbet.  

SÅDAN BOOKER DU 

Alle gymnasier i hele landet kan booke Vandkamp – helt gratis. Du kan booke forløbet her på LIFE.dk. På LIFE.dk klikker du blot på “Book Vandkamp”, og herefter bliver du taget videre til bookingsystemet, hvor du skal oprette en profil. Her er en guide til at booke vores LIFE Forløb, hvis det er helt nyt for dig.


MY:LIFE OG LIFE KIT 

Efter du har booket Vandkamp her på LIFE.dk, vil du få leveret et LIFE Kit direkte til dit gymnasium. I LIFE Kittet er der materialer til brug i undervisningen. Du kan blandt finde udstyr til infiltrationsundersøgelse, bæredygtighedsrosette, klimasikringskort mm. Sideløbende skal du og dine elever benytte vores digitale platform MY:LIFE, der indeholder digitale undervisningsmaterialer og lærervejledninger til forløbet. For at bruge MY:LIFE skal din institution godkende to slags aftaler med LIFE Fonden: En databehandleraftale og tre dataaftaler. Dette får du mere at vide om, når du booker forløbet.      

.
.
.
.