.

MIKROSAFARI

Hvordan kan vi passe på insekter og smådyr i Danmark? Der bliver færre insekter og smådyr, fordi de mangler levesteder. Nu kan du og dine elever hjælpe forskerne med at finde ud af, hvilke insekter og smådyr der lever i området omkring din skole. Velkommen til Mikrosafari!

  • Varighed på ca. 12 lektioner
  • Gratis levering til skoler i hele landet
  • Målrettet læringsmål for 1. og 2. klasse i natur/teknologi

Hvad er et LIFE Forløb?

Et LIFE Forløb er et undervisningsforløb. I hvert LIFE Forløb får du leveret et LIFE Kit med materialer, der bruges i sammenspil med vores digitale undervisningsplatform.

Hvad er et LIFE Forløb?

Hvilke fag og klasser?

Mikrosafari er udviklet til 1. og 2. klasse i faget natur/teknologi.

Hvilke fag og klasser?

Hvor mange lektioner?

Mikrosafari strækker sig over ca. 12 lektioner.

Hvor mange lektioner?

Hvilket verdensmål?

Gennem Mikrosafari vil eleverne lære om FN’s verdensmål #15: Livet på land.


Hvilket verdensmål?

Samarbejdspartner

Mikrosafari er udviklet i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum.

Samarbejdspartner

Hvem kan booke Mikrosafari?

Alle skoler i hele landet kan booke Mikrosafari og få leveret forløbet direkte til døren – helt gratis. Vi anbefaler at tage forløbet i brug i månederne april-juni og august-oktober for at opnå de mest optimale forhold for indsamling af insekter og smådyr.

Hvem kan booke Mikrosafari?

KORT OM MIKROSAFARI

I Mikrosafari skal eleverne lære om insekternes og smådyrenes levesteder, opbygning og eventuelle forvandling, for at de kan være med til at passe bedre på disse dyr i fremtiden. Eleverne skal indsamle og undersøge insekter og smådyr, de skal udfylde et insekthotel, og de skal fortælle og skrive i arbejdsbogen om insekter og smådyr ved hjælp af fagord. I forløbet arbejder eleverne med alle de fire naturfaglige kompetenceområder fra Fælles Mål, men det er særligt undersøgelses- og kommunikationskompetencen, der er fokus på. Nedenfor på denne side finder du en forløbsoversigt, hvor du kan læse om, hvad eleverne skal lave i Mikrosafari. Du kan også orientere dig om forløbets opbygning ved at besøge vores digitale undervisningsplatform lige her.

VARIGHED, FAG OG SAMARBEJDE

Mikrosafari strækker sig over cirka 12 lektioner i faget natur/teknologi. Forløbet er udviklet i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum, der i samarbejde med Miljøstyrelsen, Naturhistorisk Museum Aarhus og DanBIF står bag den digitale videnbase Arter, som eleverne skal arbejde med i forløbet. Det er via Arter, at eleverne indrapporterer deres fund af smådyr og insekter og dermed er med til at kortlægge den danske biodiversitet. Læs mere om samarbejdet bag Mikrosafari her.

.

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MIKROSAFARI

I Mikrosafari modtager du et LIFE Kit med materialer til at gennemføre forløbets øvelser. LIFE Kittet booker du her på siden, og vi leverer og afhenter kittet på din skole.

Vi anbefaler at tage forløbet i brug i månederne april-juni og august-oktober for at have de mest optimale forhold for indsamling af insekter og smådyr.

I Mikrosafari anvender du vores digitale undervisningsplatform. Her findes øvelser, videoer og vejledning til din forberedelse, inden du bruger forløbet i klassen.

SE INDHOLDET I ET LIFE KIT

Er du nysgerrig på indholdet i et LIFE Kit til Mikrosafari? Her kan du gense vores webinar om Mikrosafari, hvor vi giver et grundigt indblik i forløbets indhold og samtidig præsenterer de undervisningsmaterialer, som vi sender ud på skoler i hele landet.

FORLØBSPLAN

Andre forløb til samme klassetrin?

.

Liv og død i Krible Krable-universet

Vi ønsker at inspirere børn og voksne til at stikke næsen og fingrene i jorden og sammen undersøge og blive klogere på de forskellige former for liv og død, som vi er omgivet af.

Der bliver sat fokus på, at død for den ene organisme skaber liv for en anden organisme, og at intet led kan undværes i de eksisterende fødekæder. Hvis ét element forsvinder, påvirker det resten af systemet.

Vi håber på at kunne gøre jer nysgerrige på omsætning, kredsløb og fødekæder i naturen, samtidig med at I får en god og tryg indgangsvinkel til at snakke om døden og behandle lidt tungere emner såsom savn og familie.