Videounivers

Life - Neurons
10. Jun 2021
36 min
LIFE webinar om Kræftens Gåde
Se hele webinaret om LIFE Forløb Kræftens Gåde lige her. Lars og Louise guider dig igennem forløbet fra start til slut.
9. Jun 2021
37 min
LIFE webinar om Turbovækst
Lars og Julie guider dig igennem LIFE Forløbet Turbovækst fra vores laboratorium i LIFE Campus. Se med her!
27. May 2021
35 min
LIFE Webinar om Enzymjagten
Her kan du gense vores webinar omkring LIFE Forløbet Enzymjagten, der er vores undervisningsforløb for 6. klasse i natur/teknologi.
27. May 2021
40 min
LIFE Webinar om WeGrow
Gense webinaret omkring LIFE Forløbet WeGrow, hvor Lars og Ditte guider dig igennem forløbets aktiviteter, eksperimenter og meget andet.
16. Apr 2021
6 min
LIFE Talk med Rikke Schmidt Kjærgaard
I denne episode har Christine besøg af Rikke Schmidt Kjærgaard, der er direktør i Videnskabsklubben. I 7.klasse fik Rikke en matematiklærer ved navn Frede, der for alvor vakte hendes interesse for matematik og naturfag i al almindelighed. Hun fik øjnene op for, hvordan evnen til at inspirere og motivere har en stor indflydelse på børn og unges evne og lyst til at lære nyt. Hør og se mere lige her. God fornøjelse!
9. Mar 2021
5 min
LIFE Talk med Marie Bonde Schultz
Marie er underviser i LIFE og har blandt andet også en dykkeruddannelse. Hun fik hurtigt lært, at hvis hun skulle være god til at dykke, skulle hun have styr på havstrømme. Det blev derfor klart for hende, hvor vigtigt det var at kombinere den praktiske viden, hun fik ved at dykke i havet, med den den viden hun fik fra geografitimerne i folkeskolen. Hør meget mere fra Marie lige her!
9. Mar 2021
5 min
LIFE Talk med Immanuel Grønne Kühl
I denne episode af LIFE Talk har vi besøg af Immanuel, der er underviser i LIFE. Der er mange måder at blive fascineret af naturvidenskab på, og for Immanuel havde selveste Sherlock Holmes en stor betydning for den spirende interesse i det naturfaglige. Kan du regne ud hvorfor? God fornøjelse!
9. Mar 2021
6 min
LIFE Talk med Aff Hjarnø
Aff er underviser og udviklingskonsulent i LIFE, og hendes store passion er landbrug og fødevarer! Hun har sågar sit eget landbrug derhjemme, som hun passer hver dag. Hun er særligt fascineret i koen og dens mange fascinerende aspekter. Mød hende her og god fornøjelse!
9. Mar 2021
9 min
LIFE Talk med Anders Bjarklev
I denne episode af LIFE Talk har Christine besøg af rektor for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Anders Bjarklev. Udover at være rektor er han også professor med speciale i optiske fibre og optoelektronik – eller på dansk: lysledere! Den ting, som Anders ville medbringe som genstand i denne episode, var for stor til at tage med – kan du gætte, hvad det er? Se med her! God fornøjelse!
9. Mar 2021
6 min
LIFE Talk med Troels Boldt Rømer
Lægestuderende, forsker og formand for Ungdommens Røde Kors. Troels Boldt Rømer er en travl mand. Han havde heldigvis tid til at komme forbi vores LIFE Lab og tale med Christine om sin passion for naturvidenskab i denne episode af LIFE Talk. Hvad de talte om, kan du se i videoen, men vi kan godt afsløre, at der er en Buddha involveret! God fornøjelse!
9. Mar 2021
6 min
LIFE Talk med Sebastian Klein
Sebastian Klein er ikke blot tv-vært og naturformidler, han er også passioneret ornitolog og har altid sin trofaste væbner ved sin side – fuglekikkerten. Find ud af, hvorfor han altid medbringer sin kikkert, og hvad der vakte hans interesse for naturvidenskab. God fornøjelse!
9. Mar 2021
9 min
LIFE Talk med Birgitte Nauntofte
Birgitte er forhenværende direktør i Novo Nordisk Fonden og uddannet tandlæge. Som seksårig fik hun et akvarium af sin far og sad efterfølgende meget i sin barndom og betragtede akvariet og ikke mindst de bobler, som ind i mellem kom fra ilten i vandet. Hun undrede sig over, hvordan fiskene optog ilten - og det blev starten på et spændende liv, hvor hun altid søgte efter at forstå sammenhængende i naturvidenskaben. Se med her.
5. Mar 2021
30 min
Oplæg: Naturfaglige kompetencer i LIFE Forløb
Hvordan producerer vi mad nok til verdens befolkning eller forhindrer et tab af biodiversitet i DK? Undervisningsforløb fra LIFE Fonden sætter fokus på virkelige problemstillinger, der understøtter FN’s Verdensmål. Christian og Marie fra LIFE vil vise dig, hvordan elever i LIFE Forløb arbejder med de naturvidenskabelige kompetenceområder i deres problemløsning med konkrete eksempler fra de yngste til de ældste elever. God fornøjelse!
4. Mar 2021
30 min
Oplæg: Sæt turbo på madproduktionen – nyt forløb for 9. klasse
I det fællesfaglige forløb Turbovækst, rettet mod 9. klasse, skal eleverne undersøge, hvordan katalyse kan hjælpe med at producere mad. Det sker via spil, VR og undersøgelser. I dette oplæg kan du høre om øvelser og materialer i Turbovækst, som leveres direkte til din skole. Bag skærmen står Lars og Jakob, der guider dig trygt igennem - god fornøjelse!
3. Mar 2021
1 min
Mød Louise - underviser i LIFE
2. Mar 2021
31 min
Julie giver rundvisning i LIFE Mobil Lab
Nu har du mulighed for at komme indenfor i et ægte mobilt laboratorium! Vi har planlagt en række rundture i vores LIFE Mobil Lab, hvor du via 360-graders video får en følelse af selv at gå rundt i lastbilen.
2. Mar 2021
29 min
Pia og Jakob fortæller om Turbovækst
Hver dag i løbet af Læringsfestivalen kan du få stillet din nysgerrighed og møde os til en kort livestream-session. Her fortæller vi om, hvem vi er i LIFE Fonden, hvad vores mission er. I denne livestream kan du høre Pia og Jakob fortælle om LIFE Forløbet Turbovækst.
2. Mar 2021
28 min
Christian og Trolle fortæller om Enzymjagten
Hver dag i løbet af Læringsfestivalen kan du få stillet din nysgerrighed og møde os til en kort livestream-session. Her fortæller vi om, hvem vi er i LIFE Fonden, hvad vores mission er. I denne livestream kan du høre Christian og Trolle fortælle om LIFE Forløbet Enzymjagten.
2. Mar 2021
20 min
Ditte og Aff fortæller om WeGrow
Hver dag i løbet af Læringsfestivalen kan du få stillet din nysgerrighed og møde os til en kort livestream-session. Her fortæller vi om, hvem vi er i LIFE Fonden, hvad vores mission er. I denne livestream kan du høre Ditte og Aff fortælle om LIFE Forløbet WeGrow.
26. Feb 2021
1 min
Mød Jakob - underviser i LIFE
25. Feb 2021
? min
LIFE Mobil Lab
25. Feb 2021
8 min
LIFE Talk med Maria Jarjis
Maria Jarjis er YouTuber med over 60.000 følgere, hvor hun blandt andet formidler naturvidenskabelige emner til børn og unge – og så er hun Christines gæst i denne episode af LIFE Talk. Hør Maria fortælle, hvorfor hun valgte at starte en YouTube-kanal (WTF er det?), og hvorfor det blandt andet var naturvidenskaben, der blev omdrejningspunktet. God fornøjelse!
25. Feb 2021
8 min
LIFE Talk med Peter Lund Madsen
I denne episode af LIFE Talk har Christine besøg af en vaskeægte hjerneekspert – nemlig Peter Lund Madsen. Hør hvorfor Peter mener, at en hjulbenet mand med brækkede arme har så stor betydning for vores forståelse af verden og ikke mindst naturvidenskaben. God fornøjelse!
25. Feb 2021
10 min
LIFE Talk med Anja C. Andersen
I denne episode af LIFE Talk har Christine inviteret en hel særlig gæst med ind i det mobile laboratorium: Astrofysiker og seniorforsker Anja C. Andersen fra Niels Bohr Institutet i København. Anja har taget en hel særlig ting med i studiet, som for alvor vakte hendes interesse for naturvidenskab – se hvilken ting her i videoen. God fornøjelse!
25. Feb 2021
8 min
LIFE Talk med Divya Das
Du kender formentlig Divya Das fra TV2 som Europakorrespondent - men vidste du også, at hun er uddannet geograf og har en stærk passion for naturvidenskab? En passion hun har arvet fra sin far og farfar - en farfar der sågar skrev en hel bog om zoologiske termer! Mød Divya Das lige her.
25. Feb 2021
1 min
Mød Ditte - underviser i LIFE
25. Feb 2021
1 min
Mød Trine - undervisningskoordinator
25. Feb 2021
1 min
Mød Pia - underviser i LIFE
25. Feb 2021
1 min
Mød Christian - underviser i LIFE
15. Oct 2020
1 min
LIFE mobil lab