BYGGERIET ER OFFICIELT SAT I GANG I NORDJYLLAND

.

Et 261 kvm stort topmoderne laboratorium med højteknologisk udstyr, der ikke normalt er til rådighed på skoler. De faciliteter får skoleelever og naturfagslærere fra hele Region Nordjylland glæde af, når vores nye regionale undervisningslaboratorium står klar i 2024.

Første spadestik til byggeriet af LIFE Lab Nordjylland blev taget onsdag den 9. august hos Professionshøjskolen UCN på Scoresbysundvej 16 i Aalborg.

Vi har sammen med UCN en fælles ambition om at styrke virkelighedsnær, undersøgelsesbaseret og eksperimenterende naturfagsundervisning i Nordjylland. Den ambition skal vores nye regionale laboratorium være med til at opfylde,” siger Christine Antorini, adm. direktør i LIFE Fonden, og fortsætter:

Mere end 12.000 elever i Region Nordjylland har allerede eksperimenteret med naturvidenskabelige problemstillinger i LIFE Fondens undervisningsforløb. Vi ser frem til nu at kunne tilbyde vores laboratorieforløb til endnu flere klasser i regionen og gennem et stærkt samspil med kommuner og skoler styrke interessen for naturvidenskab og teknologi hos flere børn og unge”.

.
.
.
.
.
.

UCN-STUDERENDE FÅR OGSÅ GLÆDE AF LABORATORIET

3.500 skoleelever – svarende til cirka 140 klasser – kommer årligt til at kunne besøge LIFE Lab Nordjylland og arbejde praktisk og eksperimentelt med naturvidenskab og teknologi med samme avancerede laboratorieudstyr som forskere i internationale virksomheder.

LIFE Lab Nordjylland udspringer af vores partnerskab med Professionshøjskolen UCN. Studerende og undervisere på UCN kommer også til at kunne anvende laboratoriet.

Vi er utroligt glade for partnerskabet med LIFE Fonden. Undervisningslaboratoriet vil skabe et stærkere fagligt og didaktisk miljø for naturfagsundervisning her på UCN samt gøre vores lærer- og pædagoguddannelse endnu mere attraktiv. Og vi glæder os til at få besøg af nysgerrige elever i alle aldre fra hele regionen, når laboratoriet åbner for skoleklasser,” siger Kristina Kristoffersen, rektor på UCN.


ALLE BØRN SKAL HAVE GODE MULIGHEDER FOR AT FORSTÅ NATURVIDENSKABEN


Siden 2021 har Aalborg Kommune været en partnerskabskommune, hvilket blandt andet sikrer, at kommunens skoler får prioriteret adgang til vores undervisningsforløb og laboratoriefaciliteter.

Morten Thiessen, rådmand for Børn & Unge i Aalborg Kommune, var med til at tage første spadestik til LIFE Lab Nordjylland, og han glæder sig over, at laboratoriet bliver etableret i Aalborg.

Både som Rådmand for Børn og Unge og som civilingeniør er jeg meget begejstret for, at LIFE Fonden med sit byggeri har valgt at kaste sin kærlighed på Aalborg. Det er vigtigt, at alle børn får de bedste muligheder for at forstå naturvidenskabens utrolige muligheder, så de kan få både glæden ved indsigten og nytten af de kompetencer, der følger med beherskelsen af fag, der er så afgørende for vores fælles fremtid,” siger Morten Thiessen.

Byggeriet af LIFE Lab Nordjylland kommer efter planen til at vare et år, så laboratoriet er klar til at tage imod skoleklasser fra skoleåret 2024/2025. Byggeprogram og dispositionsforslag til laboratoriet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opføres af Tømrer & Snedker Carsten Knudsen A/S i totalentreprise.LIFE FONDEN OG REGION NORDJYLLAND

- Alle skoler kan booke vores undervisningsforløb – LIFE Forløb – i hele Region Nordjylland.

- Mere end 12.000 elever i regionen har været igennem et LIFE Forløb.

- Foruden det kommende LIFE Lab Nordjylland har vi et mobilt laboratorium, der kører ud til skoler i regionen. Læs om LIFE Mobil Lab her.

- Der er i dag fire LIFE-undervisere, som er tilknyttet regionen og kommer til at undervise i LIFE Lab Nordjylland.

.

FAKTA OM LIFE LABS

LIFE Labs er den samlede betegnelse for vores laboratorier - både de regionale og mobile. Klik på linket herunder for at finde information om de nuværende og kommende laboratorier: