LIFE MOBIL LAB

Vi har to mobile laboratorier til at køre rundt på skoler. I LIFE Mobil Lab kan klasser arbejde med LIFE Forløbene Enzymjagten, WeGrow og Turbovækst.

HVAD ER LIFE MOBIL LAB?

LIFE Mobil Lab er et tilbud til dig og din klasse, som kan give den eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Se mere om LIFE Mobil Lab i videoen her.

HVAD ER LIFE MOBIL LAB?

LIFE Mobil Lab er lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier og rummer eksperimentelle faciliteter, der understøtter din skoles arbejde med vores naturfaglige undervisningsforløb. Eksempelvis rummer de mobile laboratorier LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter. De rullende laboratorier på 65 kvm er bemandede med undervisere fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med dig og din klasse.

LIFE Mobil Lab er et tilbud til dig og din klasse, som kan give den eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Vi bringer laboratoriefaciliteter, undervisere og den eksperimentelle del af LIFE Forløbene direkte ud til skoler – i første omgang skoler i Region Sjælland og Syddanmark og senere hen til resten af landet.

HVORDAN BOOKER DU?

Når du booker et af vores tre LIFE Forløb Enzymjagten, WeGrow eller Turbovækst, kan du afslutte dit LIFE Forløb med et besøg i LIFE Mobil Lab. Dette gælder dog i første omgang kun for skoler i Region Sjælland og Region Syddanmark.

Hvis din klasse har mulighed for at booke et labforløb i et LIFE Mobil Lab, vil du blive præsenteret for den mulighed, når du booker et af de førnævnte LIFE Forløb. Din klasse kan komme på besøg i laboratorierne op til 8 uger efter endt kitforløb.

Du booker og læser om de forskellige LIFE Forløb herunder:

BOOK ET LIFE FORLØB

Mikrosafari

Nu kan du og dine elever hjælpe forskerne med at finde ud af, hvilke insekter og smådyr der lever i området omkring din skole. Tag på Mikrosafari med dine elever i 1. og 2. klasse i faget Natur/Teknologi.

12
Lektioner
6
Uger

Enzymjagten

Enzymer findes i din krop og i naturen, og mange virksomheder arbejder på at finde nye enzymer, som de kan bruge i deres produkter. Enzymerne kan nemlig gøre produkterne billigere og mere miljøvenlige at lave. Ligesom virksomhederne, skal dig og din klasse nu på jagt efter nye enzymer – velkommen til Enzymjagten!

13
Lektioner
5
Uger

Plastmissionen

Mennesket anvender dagligt produkter af plast overalt på jorden, fordi plast har mange gode egenskaber. Men plast produceres i store mængder og kan være svært at nedbryde, hvilket kan være til stor belastning for miljøet og klimaet. I dette LIFE Forløb om plast til 7. klasse træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers.

24
Lektioner
4
Uger

WeGrow

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Prøv det tværfagligt forløb WeGrow målrettet 8. klasse i biologi, fysik/kemi og geografi.

25
Lektioner
5
Uger

Kræftens Gåde

Kræft er en kompleks sygdom. Der er behov for at vi bliver klogere på mekanismerne bag kræft, og hvordan sygdommen egentlig opstår, udvikler og spreder sig. Det skal elever i 8. og 9. klasse undersøge i det tværfaglige undervisningsforløb Kræftens Gåde.

16
Lektioner
3
Uger

Turbovækst

Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.

25
Lektioner
5
Uger