LIFE MOBIL LAB

LIFE Mobil Lab er lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier og rummer eksperimentelle faciliteter, der understøtter din skoles arbejde med vores naturfaglige undervisningsforløb.

HVAD ER LIFE MOBIL LAB?

LIFE Mobil Lab er et tilbud til dig og din klasse, som kan give den eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Se mere om LIFE Mobil Lab i videoen her.

HVORDAN SER DET UD INDVENDIGT?

Hvordan ser det egentlig ud indvendigt i vores mobile laboratorier? Så se med her, hvor vi pakker LIFE Mobil Lab ud og inviterer elever indenfor til undervisning.

HVAD ER LIFE MOBIL LAB?

LIFE Mobil Lab er lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier og rummer eksperimentelle faciliteter, der understøtter din skoles arbejde med vores naturfaglige undervisningsforløb. Eksempelvis rummer de mobile laboratorier LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter. De rullende laboratorier på 65 kvm er bemandede med undervisere fra LIFE, som kan gennemføre undervisningen i samarbejde med dig og din klasse.

LIFE Mobil Lab er et tilbud til dig og din klasse, som kan give den eksperimentelle del af naturfagsundervisningen et ekstra løft. Vi bringer laboratoriefaciliteter, undervisere og den eksperimentelle del af LIFE Forløbene direkte ud til skolerne.

HVORDAN BOOKER DU?

Når du booker et af vores tre LIFE Forløb Enzymjagten, WeGrow eller Turbovækst, kan du afslutte dit LIFE Forløb med et besøg i LIFE Mobil Lab.

Hvis din klasse har mulighed for at booke et labforløb i et LIFE Mobil Lab, vil du blive præsenteret for den mulighed, når du booker et af de førnævnte LIFE Forløb. Din klasse kan komme på besøg i laboratorierne op til 8 uger efter endt kitforløb.

Du booker og læser om de forskellige LIFE Forløb herunder:

BOOK ET LIFE FORLØB

Mikrosafari

Nu kan du og dine elever hjælpe forskerne med at finde ud af, hvilke insekter og smådyr der lever i området omkring din skole. Tag på Mikrosafari med dine elever i 1. og 2. klasse i faget Natur/teknologi.

12
Lektioner
6
Uger

Autopilot

Kan selvkørende biler løse fremtidens trafikudfordringer? I Autopilot skal eleverne undersøge teknologien bag selvkørende biler. Hvad er en sensor? Hvordan koder man en robot til at køre selv? Og hvilke overvejelser skal vi gøre os, før vi slipper selvkørende teknologi fri i vores gader?

14
Lektioner
3
Uger

Enzymjagten

Enzymer findes i din krop og i naturen, og mange virksomheder arbejder på at finde nye enzymer, som de kan bruge i deres produkter. Enzymerne kan nemlig gøre produkterne billigere og mere miljøvenlige at lave. Ligesom virksomhederne, skal eleverne nu på jagt efter nye enzymer!

13
Lektioner
5
Uger

Plastmissionen

I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal gøre produktionen af deres mobilcovers mere bæredygtig!

24
Lektioner
4
Uger

WeGrow

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Prøv dette tværfaglige forløb målrettet 8. klasse i biologi, fysik/kemi og geografi.

25
Lektioner
5
Uger

Kræftens Gåde

Kræft er en kompleks sygdom. Vi skal blive klogere på mekanismerne bag kræft, og hvordan sygdommen opstår, udvikler og spreder sig. Det skal elever i 8. og 9. klasse undersøge i dette tværfaglige undervisningsforløb.

16
Lektioner
3
Uger

Turbovækst

Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.

25
Lektioner
5
Uger

Vandkamp

Vandkamp er et undervisningsforløb om lokal klimatilpasning med fokus på oversvømmelser. Med afsæt i data og modeller skal elever udvælge de bedst egnede løsninger til deres lokalområder.

4
Uger

Hjerteblod

Bevæger du dig nok? I Hjerteblod skal du opleve på egen krop, hvordan du måler og undersøger fysisk sundhedstilstand. I et fysiologisk laboratorium på LIFE Campus skal dig og dine klassekammerater igennem en hel dag arbejde som sundhedsforskere og videreformidle jeres faglige viden og måleresultater gennem anbefalinger om motion, motivation og sundhed.