MOBIL LAB I MIDTJYLLAND: SNART KAN VI BYDE DE FØRSTE ELEVER INDENFOR

Når du som naturfagslærer booker et af vores undervisningsforløb (LIFE Forløb) i Region Midtjylland, har du nu mulighed for at forlænge undervisningen med et i besøg i LIFE Mobil Lab. Det nye mobile laboratorium, og fjerde styk af sin slags, er netop ved at blive klargjort til undervisning af elever fra midten af september – og det glæder LIFE Fondens adm. direktør, Christine Antorini:  


"Vi er et landsdækkende undervisningsinitiativ og har været det lige fra begyndelsen med vores LIFE Forløb, der kan bookes og leveres på alle skoler i hele Danmark. Men åbningen af det nye LIFE Mobil Lab i Region Midtjylland markerer samtidig, at vi nu også er fuldt landsdækkende i at tilbyde topmoderne laboratoriefaciliteter til videre undersøgende og praktisk orienteret naturfagsundervisning – og det glæder mig rigtig meget!", 
fortæller adm. direktør Christine Antorini. 

 

SÅDAN BOOKER DU

Du kan som naturfagslærer allerede nu gå ind og booke et besøg af det mobile laboratorium, når du samtidig booker et undervisningsforløb i regionen. Lige pt. gælder dette for forløbene Enzymjagten (6. klasse), WeGrow (8. klasse) og Turbovækst (9. klasse).

Undervisningen i alle tre labforløb varer fem timer og varetages af LIFE-undervisere i samarbejde med dig som klassens lærer. For at få besøg af LIFE Mobil Lab skal du først have gennemført et af de tre ovennævnte forløb. Du kan booke et af disse med tilhørende LIFE Mobil Lab i vores bookingsystem. Du skal blot klikke ind på dit ønskede forløb, og derefter klikke på den lyseblå book-knap. Find forløbene her.

 

HVEM ER VI?

LIFE Fondens mission er at styrke børn og unges viden om og fascination af naturvidenskab via undersøgelsesbaseret og praktisk orienteret naturfagsundervisning i skoler og på ungdomsuddannelser. Det gør vi blandt andet gennem vores LIFE Forløb, hvor elever arbejder med aktuelle samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. LIFE Forløb understøtter den almindelige undervisning og lever op til relevante Fælles Mål i grundskolen og faglige mål på ungdomsuddannelserne. 

Fakta om LIFE Mobil Lab

LIFE Mobil Lab er 65kvm store lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier. Laboratorierne er bemandede med undervisere fra LIFE Fonden. De gennemfører undervisningen i samarbejde med klassens lærer.

Laboratorierne rummer blandt andet LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

Med det nye mobile laboratorium i Midtjylland råder LIFE Fonden over fire mobile laboratorier.