SNART KAN DIN KLASSE KOMME I MOBIL LAB I NORDJYLLAND

.

Mens du læser denne artikel, er vores teknikere i fuld gang med at lave de sidste småjusteringer på vores splinternye LIFE Mobil Lab, der kommer til at være dedikeret skoler i Region Nordjylland. Det betyder helt konkret, at du allerede nu kan gå ind og booke et besøg af det mobile laboratorium, når du samtidig booker et undervisningsforløb i regionen.

"Vi har det seneste år oplevet meget stor interesse for at få besøg af vores mobile laboratorier på skoler i Nordjylland. Vi har også været på besøg i en lang række byer allerede, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu permanent kan tilbyde klasser at arbejde eksperimenterende med faciliteter i topklasse. Vi håber, at alle skoler i Nordjylland vil gribe muligheden til at få vores undervisere på besøg fra starten af oktober i år", fortæller adm. direktør Christine Antorini.

 

Hvordan booker jeg? 

Når du som naturfagslærer booker et LIFE Forløb, har du mulighed for at forlænge undervisningen med et besøg i LIFE Mobil Lab. Det gælder p.t. for forløbene Enzymjagten (6. klasse), WeGrow (8. klasse) og Turbovækst (9. klasse). Undervisningen i alle tre labforløb varer fem timer og varetages af LIFE-undervisere i samarbejde med dig som klassens lærer.

 

For at få besøg af LIFE Mobil Lab skal du først have gennemført et af de tre ovennævnte forløb. Du kan booke et af disse med tilhørende LIFE Mobil Lab i vores bookingsystem. Du skal blot klikke ind på dit ønskede forløb, og derefter klikke på den lyseblå book-knap. Find forløbene her.

 

Hvem er vi? 

LIFE Fondens mission er at styrke børn og unges viden om og fascination af naturvidenskab via undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning i skoler og på ungdomsuddannelser. Det gør vi blandt andet gennem vores LIFE Forløb, hvor elever arbejder med aktuelle samfundsudfordringer, der understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. LIFE Forløb understøtter den almindelige undervisning og lever op til relevante Fælles Mål i grundskolen og faglige mål på ungdomsuddannelserne. 

.

Fakta om LIFE Mobil Lab

LIFE Mobil Lab er 65kvm store lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier. Laboratorierne er bemandede med undervisere fra LIFE Fonden. De gennemfører undervisningen i samarbejde med klassens lærer.

Laboratorierne rummer blandt andet LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

Med det nye mobile laboratorium i Nordjylland råder LIFE Fonden over tre mobile laboratorier og vi forventer at producere yderligere to.