NYE REGIONALE LABORATORIER ER SNART KLAR TIL BESØG

.
.

Alle der er vilde med vores LIFE Forløb i Region Nordjylland og Region Midtjylland får nu en god grund til at glæde sig til efteråret – der kan vi nemlig byde de første skoleklasser velkomne i LIFE Lab Nordjylland i Aalborg og LIFE Lab Midtjylland i Aarhus. Etableringen af de to laboratorier er nu så langt i processen, at de åbner op for skoleklasser i oktober – og du kan booke tid til at arbejde med vores labforløb i laboratorierne allerede nu.

Vi udbyder fire forskellige labforløb, der alle er overbygninger til eksisterende LIFE Forløb. Disse LIFE Forløb er Enzymjagten (6. klasse), Plastmissionen (7. klasse), WeGrow (8. klasse) og Turbovækst (9. klasse). Forinden et besøg i vores regionale laboratorier, er det et krav, at du i klassen har arbejdet med og gennemført et af disse fire grundforløb på skolen. Undervisningen i LIFE Lab Nordjylland og LIFE Lab Midtjylland varer fem timer og varetages af LIFE Fondens undervisere i samarbejde med dig som naturfagslærer.

Det er let at booke et labforløb i de regionale laboratorier. Først klikker du dig ind på ét af de fire ovennævnte LIFE Forløb og igangsætter din booking af forløbet. Inden endelig bekræftelse, kan du nu tilføje et labforløb i dét regionale laboratorium, der er geografisk tættest på din institution.

.

LIFE LAB NORDJYLLAND

LIFE Lab Nordjylland er LIFE Fondens regionale undervisningslaboratorium i Aalborg. I laboratoriet er der mulighed for at arbejde praktisk og eksperimentelt med de samme metoder og højteknologisk udstyr som forskere i internationale virksomheder. Undervisningen foregår sammen med undervisere fra LIFE Fonden.

LIFE Lab Nordjylland er ikke kun for elever i grundskolen. I laboratoriet vil studerende og undervisere på Professionshøjskolen UCN også kunne udforske og fordybe sig i naturvidenskaben.

.

LIFE LAB MIDTJYLLAND

LIFE Lab Midtjylland er placeret i Universitetsparken ved Aarhus Universitet og bliver modsat de andre regionale laboratorier etableret i eksisterende lokaler på universitetet.

I laboratoriet kan skoleelever fra hele Region Midtjylland eksperimentere med LIFE Forløb og arbejde praktisk med de samme metoder og højteknologiske udstyr som forskere i virksomheder. Derudover vil det nye laboratorium være tilgængeligt for lærerstuderende.

Vores første regionale laboratorium så allerede dagens lys i februar i år, da vi indviede LIFE Lab Syddanmark i Odense. Læs mere om den store dag her. Foruden de to nye laboratorier i Aalborg og Aarhus, kan vi fra starten af næste år byde velkommen til elever i LIFE Lab Sjælland i Vordingborg.

Sideløbende med åbningen af de regionale laboratorier har vi fire mobile laboratorier, der kører rundt til skoler i alle landets fem regioner. Vi er et landsdækkende initiativ og etableringen af de regionale laboratorier skal sikre, at alle børn og unge får mulighed for at udforske og fordybe sig i naturvidenskab og teknologi. Læs mere om alle vores LIFE Labs her.