GODE RÅD INDEN FORBEREDELSESUGEN

Det er snart forberedelsesuge, og i den forbindelse har vi lidt tips og tricks til dig, der gerne vil booke et LIFE Forløb.

Uge 26 er for de fleste lærere og undervisere den helt store forberedelsesuge. I den anledning vil vi gerne dele lidt praktiske informationer med dig, der plejer at booke vores undervisningsforløb i denne uge (hvilket vi selvfølgelig elsker!):

  • Husk at tjekke, hvornår du har temauger, vinterferie, terminsprøver, praktikuger m.m., inden du booker et forløb.

  • Hvis du vil booke besøg i et af vores LIFE Labs til mere end én klasse, så ring til vores support inden – vi hjælper dig med at finde sammenhængende besøgsdage.

  • Vi leverer som oftest LIFE Kits nogle dage før den ønskede startdato, så sørg for, at du er til stede til at sætte eventuelle kølevarer på køl.

  • Hvis du har ønsker til ændringer, annulleringer m.m. så send os en mail – vi svarer så hurtigt som muligt.

  • Sidst men ikke mindst: Book endelig gerne før uge 26, hvis det er muligt. Der er bedre chance for, at det ønskede forløb er ledigt :)

SÅDAN BOOKER DU ET LIFE FORLØB

Vi sidder klar til at hjælpe dig ved computeren og telefonen. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 22 34 48 96 eller på information@life.dk

​​​Læs vores guide til booking af et LIFE Forløb: https://life.dk/sadan-booker-du-et-life-forlob

Læs også de mest gængse spørgsmål og svar omkring vores forløb, booking m.m.: https://life.dk/life-supportFIND DIT LIFE FORLØB

Mikrosafari

Nu kan du og dine elever hjælpe forskerne med at finde ud af, hvilke insekter og smådyr der lever i området omkring din skole. Tag på Mikrosafari med dine elever i 1. og 2. klasse i faget natur/teknologi.

12
Lektioner
6
Uger

Autopilot

Kan selvkørende biler løse fremtidens trafikudfordringer? I Autopilot skal eleverne undersøge teknologien bag selvkørende biler. Hvad er en sensor? Hvordan koder man en robot til at køre selv? Og hvilke overvejelser skal vi gøre os, før vi slipper selvkørende teknologi fri i vores gader?

14
Lektioner
3
Uger

Enzymjagten

Enzymer findes i din krop og i naturen, og mange virksomheder arbejder på at finde nye enzymer, som de kan bruge i deres produkter. Enzymerne kan nemlig gøre produkterne billigere og mere miljøvenlige at lave. Ligesom virksomhederne, skal eleverne nu på jagt efter nye enzymer!

13
Lektioner
5
Uger

Plastmissionen

I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal gøre produktionen af deres mobilcovers mere bæredygtig!

24
Lektioner
4
Uger

WeGrow

Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe os med at producere mad nok til verdens voksende befolkning? Prøv dette tværfaglige forløb målrettet 8. klasse i biologi, fysik/kemi og geografi.

25
Lektioner
5
Uger

Kræftens Gåde

Kræft er en kompleks sygdom. Vi skal blive klogere på mekanismerne bag kræft, og hvordan sygdommen opstår, udvikler og spreder sig. Det skal elever i 8. og 9. klasse undersøge i dette tværfaglige undervisningsforløb.

16
Lektioner
3
Uger

Turbovækst

Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.

25
Lektioner
5
Uger

TasteMaster

Hvordan kan vi få flere til at spise sundt og efterleve kostrådene? Noget af svaret kan måske findes i gastrofysikkens verden. I TasteMaster skal eleverne undersøge madens fysik og kemi. Eleverne får mulighed for at afprøve forskellige metoder til at ændre smagsoplevelsen ved grøntsager, bælgfrugter og vand.

8
Lektioner
4
Uger

Vandkamp

Vandkamp er et undervisningsforløb om lokal klimatilpasning med fokus på oversvømmelser. Med afsæt i data og modeller skal elever udvælge de bedst egnede løsninger til deres lokalområder.

Hjerteblod

Bevæger du dig nok? I Hjerteblod skal du opleve på egen krop, hvordan du måler og undersøger fysisk sundhedstilstand. I et fysiologisk laboratorium på LIFE Campus skal dig og dine klassekammerater igennem en hel dag arbejde som sundhedsforskere og videreformidle jeres faglige viden og måleresultater gennem anbefalinger om motion, motivation og sundhed.

Fight the Bite

Hvert år bliver 2.7 millioner mennesker forgiftet af slanger. 100.000 af dem dør af det, og for mange flere får det alvorlige konsekvenser. I Fight the Bite skal eleverne undersøge, hvordan antistoffer kan bruges til både diagnosticering og behandling af slangebidsforgiftning.

EXTRACTORS

Forestil dig en verden uden farve, duft og tekstur. Fødevarer og kosmetik ville se helt anderledes ud, hvis vi ikke havde tilsætningsstoffer, der udvindes ved ekstraktion. Men ekstraktion er en ressourcekrævende proces. I Extractors undersøger eleverne, hvordan de kan anvende deres egen viden fra laboratoriet til at optimere ressourceforbruget i den kemiske industri.